Anne Sütünden ve Bebek Saçından Oluşturulan Birbirinden İlginç Takı Tasarımları

Bir anne için bebeğinden daha kıymetli bir hediye yoktur şüphesiz. Göz açıp kapayıncaya kadar geçen zaman, dönüp bakıldığında kolay olsa da bir de yaşayana sormak lazım. Anneler, bebeklerini büyütürken onlara ait bazı eşyaları anı olsun diye saklarlar. Bunun için de bazı girişimci anneler, ilginç bir alternatifle annelerin karşısına çıkmışlar: Anne sütünden kolye ve takı!

Bebeklerin göbek bağlarını saklamak ya da ilk saçlarını özenle çekmeceye koyup kaldırmak tarih oldu desek yeridir. Artık daha ilginç fikirler var...

Şimdi annelerin yeni modası, bebeklerini emzirdikleri kendi sütlerinden yapılan takılar. Kulağa biraz tuhaf geliyor önce değil mi?

Hiç tuhaf gelmesin çünkü bu tasarımlar, neredeyse gerçek bir mücevher kadar değerli; belki onlardan daha fazla hatta. Bu yüzden dönüştürülen anne sütünün adı "Süt cevheri"

İlk olarak Kelly Howland isimli bir anne tarafından dünyaya kazandırılan bu takılar, bir laboratuvar ortamında çeşitli kimyasallarla birleştirerek taşlaştırılıyor.

Anne sütünün orjinal rengi olan beyaz ya da kırık beyaz çoğu zaman korunuyor ama müşterinin isteğine göre süt cevherini renklendirmek de mümkün.

Kültürümüzde anne sütünün ve bebeğin ilk saçlarının ne kadar önemli olduğunu düşünen bir başka anne Ayşe Abuşoğlu da bu işin sırrını çözmeyi kafaya takmış ve başlamış çalışmalar yapmaya.

Bir yıl sonunda çeşitli denemeler sayesinde anne sütünü taşlaştırıp, anne ve bebek arasındaki bu özel bağı somut bir anıya dönüştürmeyi başarmış.

Gümüş ve bronz materyallerin zeminine yerleştirilen süt cevheri, tüm işlemler bittikten sonra bebek saçı ile şekilleniyor.

"Saç olmasın" diyenler içinde daha başka alternatifler elbette mevcut.

Şu an anne sütü cevherinden takı yapan birden fazla kişi ve tasarım firması var. Yani bu ilhamdan birçok kişi faydalanmış durumda.

Bebek ve anne arasında ilginç bir hatıra kalsın isteyenler bu fikri bir düşünebilir. Bizden haberdar etmesi...

Gerçi anne için en güzel hediye, bir bebişin mutluluğudur şüphesiz.

Anneler her zaman bi tanedir. <3

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
04.10.2017

TR'de g*t kılı versiyonunu da yapın. Bayağı tutar bence.

04.10.2017

Bebişimin ilk kakasını cam tüp kolye şeklinde dizayn edecek bi girişimci, çıkışımcı arıyorum. Yapabilecek olan ulaşsın. Yüzyılın girişim fırsatı bu kaçırmasdfghjklşi...

06.10.2017

o kolye bide anneden çocuğa geçse ne kadar manidar olur nesiller boyu

04.10.2017

bilemedim ya..hoş değil sanki bu kadarı da..takanların da kendi kararı tabi saygı duymak gerek

TÜM YORUMLARI OKU (13)