Anne Karnında Bebek Gelişimi İçin Ne Yemeli?

Gebelik döneminde yeterli ve dengeli beslenme bebeğin sağlığı ve zeka gelişimi için önemli bir yer tutar. Hamilelik döneminde beslenme aynı zamanda doğumda oluşabilecek riskleri de ortadan kaldırmaktadır. Demir, iyot, çinko, folik asit ve B vitamini gibi vitamin ve minerallerden zengin besinlerin olabildiğince organik ürünlerden karşılanması gebelik döneminde önemlidir. Anne karnından bebek gelişimi için ne yemeli? Konusu ile ilgili önerileri hazırladık. İşte o besinler…

Gebelik döneminde hem sizin hem de bebeğinizin ihtiyacı olan pek çok lezzetli ve sağlıklı besin bulunmaktadır. Bu besinlerden oluşturulmuş sağlıklı bir beslenme listesi anne karnında gelişim gösteren bebeğin ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olur. Hamilelikte 3 ana öğün 3 ara öğün aksatmadan tüketilmeli, ambalajlı gıdalardan uzak durulmalıdır. Beslenmenin yanı sıra gebelikte sıvı ihtiyacı arttığından bol bol su içilmelidir. Hamilelik sırasında büyüyen bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamak için almanız gereken besinleri ayrıntıları ile ele aldık. Peki, anne karnında bebek gelişimi için ne yemeli? İşte tüm detaylar…

Süt ve Süt Ürünleri

 Süt ve süt ürünleri sağlıklı bir hamileliğin olmazsa olmaz besinleri arasında yer alır. Gün içende 1 bardak süt, yoğurt ve peynir mutlaka tüketilmelidir. Süt ürünleri kalsiyum kaynağıdır ve yüksek kaliteli protein içerirler. Aynı zamanda çinko, B vitaminleri ve magnezyum açısından zengindirler. Diğer bir önemli protein kaynağı ise yumurtadır. Haftada en az 3 gün yumurta alımı bebeğin gelişimi için oldukça önem taşır.

Balık Tüketimi Çok Önemli

Omega 6 ve Omega 3 yağ asitlerinden zengin olan balık, anne karnındaki bebeğin göz ve beyin gelişimi açısından çok önemlidir. D vitamini ve protein bakımından da zengin bir besin kaynağı olan balığa gebelikte mutlaka yer verilmelidir. Fakat civa oranı yüksek olan balıkların tüketimi bu süreçte önerilmiyor. Bu yüzden daha çok somon, levrek, çipura gibi büyük balıkların tüketilmesi daha faydalı olacaktır. 

Beslenmede Baklagillere Yer Verilmeli 

Hamilelikte vücut için gerekli olan baklagiller protein, folat, demir ve kalsiyum kaynaklarıdır. Ayrıca baklagiller lif açısından zengindirler. Belli aralıklarla tüketilen baklagiller hem bu besinlerden faydalanmanıza hem de çeşitli lezzet seçenekleri ile beslenmenize değişiklik kazandırır.

Kırmızı Et

Kırmızı et; protein, yağ, B grubu vitaminler, fosfor, magnezyum, kalsiyum, demir ve bakır mineralleri içerir. Gebelik sürecinde bebeğin kas gelişimi, sinir sistemi oluşumu için et tüketimi önem taşır. Ancak az pişmiş et bağırsakta bakteri üretimine neden olabileceğinden gebelikte önerilmemektedir. Bu nedenle tüketilen etin iyi pişmiş olmasına özen gösterilmelidir.

Kuruyemişler

Hamilelik döneminde kuruyemiş tüketimi hem E vitamini hem de selenyum gibi besin değerleri nedeniyle son derece yararlı ve besleyicidir. Ayrıca bu gıdalar tatlı ihtiyacınızı karşılayacak mükemmel besinlerdir. Badem, ceviz, kuru kayısı, kuru incir, kuru erik gibi gıdaları her gün azar azar tüketmeye özen gösterin.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Hamilelikte Şekeri Olanlar Nasıl Beslenmeli?
Bebeklerde Balık Yağı Nasıl Kullanılır?
Çocuklarda Vitamin Eksikliği Belirtileri Nelerdir?
Bebeklere Ne Zaman Bal Verilebilir? Kaç Aylık Bebek Bal Yiyebilir?

Popüler İçerikler

Icardi'nin A Milli Takım Forması Giymesi İçin CİMER'e Başvuruda Bulunuldu!
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı