Anne Babaların Bazı Konularda Geçmişte Yaşadıklarının 19 Örneği

1- Play Station’a blu-ray diskinizi takmış, GTA veya Assassin's Creed mi oynuyorsunuz? Anneniz size “Oğlum kapat artık şu atariyi” diye seslenebilir. Yıl 2016 olabilir ama onun adı “atari”dir.

2- Ipod ile müzik dinlerken, “Evladım çıkar şu walkman’i kulağından da gel yardım et” diyen bir ses duyabilirsiniz. Müzik dinlenen her ufak elektronik alet “walkman”dir.

3- Geceleri dışarıya çıkıyorsanız gittiğiniz yer disco’dur. Onları komşularla, “Bizim oğlan her gece her gece disco'da” diye dertleşirken yakalayabilirsiniz.

4- Elektronik aletlerle çok zaman geçirdiğinizde “Fazla ısındı o, biraz kapat da dinlensin” derlerse şaşırmayın.

5- Dışarı çıkmak “çarşıya gitmek”tir. İsterseniz arkadaşlarınızla buluşmaya Nişantaşı’na gidin. Sorana “Oğlan çarşıya gitti” denir çünkü merkezi yer demek çarşı demektir.

6- Anne babalarda, telefonda konuşurken hep bir acele ve hep bir konuşmayı lüzumsuz yere uzatmama arzusu vardır çünkü telefonla konuşmak “para yazar” ve bir an önce kapatılmalıdır.

7- Zamanında 36 pozu titizilikle, idareli bir biçimde kullandıkları için öyle sizin gibi hunharca fotoğraf çekmezler. Telefonla ya da dijital makinelerle fark etmez, fotoğraf kararında çekilir.

8- Birinin maaşından bahsederlerken, şayet bahsettikleri kişi Facebook’ta CEO değilse ve milyarlı rakamlar zikrediyorlarsa siz sondaki sıfırları temizleyin.

9- "Şu yerdeki kırıntıları gırgırla alsana" derlerse ve evde gırgırınız yoksa şarjlı el süpürgesine doğru yönelebilirsiniz.

10- Bir şeylere çalışıyor ya da bir sunum hazırlıyorsunuz ve takıldınız mı? İvedilikle ansiklopediye bakmanız önerilebilir çünkü ansiklopedi onlar için hala kutsal kitap muamelesi görmektedir.

11- Elektronik aletler yatmadan evvel kapatıldıktan sonra fişten de çekilir. Gece voltaj düşerse zarar görmemeleri için hepsinin tek tek elektrikten azat edilmeleri gerektiğine olan inançları sarsılmazdır.

12- Cep telefonlarını yatmadan evvel kapatabilirler. Cep telefonu konuşmak içindir, gece uyurken de konuşamayacağımıza göre kapatmak onlar için en makul seçenek olabilir.

13- “Çocuğum ışıldak tutsana şuraya, göremiyorum” derlerse telefonunuzun flaş ışığını açın. Işıldak her türlü ışık kaynağının genel adı olabilir.

14- Anne babanızın canı müzik dinlemek isterse “Oğlum teypten müzik aç da azıcık havamız dağılsın” diyebilirler, kınamayın. Dışarıya müzik sesi veren aletler birer teyptir de aynı zamanda.

15- Babanız “Evladım teletex'ten bak bakalım Kartalspor’un maçı kaç kaç bitmiş?” derse interneti kastediyor olabilir. Teletex hala bazı anne babaların internetidir, fazla kurcalamayın.

16- “Mark yükselmiş” diyorlarsa euro’dan bahsediyor olmaları yüksek ihtimaldir.

17- Yeni bir kanepe alınacağı zaman açılır kapanır olması aranılan en birinci özelliktir. Misafir geldiğinde açıp yatak yapamadıkları kanepe isterse zürafa derisi olsun kıymeti yoktur.

18- Eve gelen misafir çocuğunu oyalamanız için “Hadi bi isim-şehir oynayın abisi” derlerse sesinizi çıkarmayın, tamam deyip bilgisayardan bir online oyun açın.

19- Collie türü köpeklerin hepsi Lassie’dir. Bu; bütün erkeklere Mahmut ya da tüm kadınlara Hatice demek gibi bir şey olsa da yapacak bir şey yok, o cinsin adının Lassie olduğunu kabul edin.

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
02.05.2016

Editör biraz abartmış.

Pasif Kullanıcı
02.05.2016

İçeriği hazırlayan Onedio Üyesi. Editör değil.

Ne zaman playstation almaya heveslensem babam o atariler televizyonun tüpünü bitiriyor diyor. Ne atari kaldı ne de tüplü tv, en son 99da televizyonun kırmızı rengi gidince suç benim atariye atıldı o günden beri yıkamadım atari-tüp-playstation önyargısını

06.05.2016

:-D

02.05.2016

7 numara tam tersi bizde. annem yıllardır filmleri idareli kullanmanın acısını hunharca fotoğraf çekerek çıkarıyor. nerden verdiysek eline akıllı telefonu (babamın isyan cümlesi). fotoğraf çekmeye başladı mı hafıza dolana kadar durmuyor mübarek.

TÜM YORUMLARI OKU (8)