Anket: AKP ve MHP Seçmeni Nasıl Bir Ülkede Yaşamak İstiyor?

MetroPOLL'ün anketi AKP ve MHP seçmeninin de laik ve demokratik bir ülkede yaşamak istediğini ortaya koydu. 

MetroPOLL Araştırma'nın Kurusucu Özer Sencar, Twitter hesabından son anketin sonuçlarını paylaştı. Ankette vatandaşlara "Nasıl bir ülkede yaşamak istersiniz?" sorusu yöneltildi.

👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

'Muhafazakar ve otoriter' bir ülke isteyenler yüzde 18.5

Ankete katılanların yüzde 72.9'u 'laik ve demokratik' bir ülkede yaşamak istediklerini söylerken; yüzde 18.5'i 'muhafazakar ve otoriter' bir ülkede yaşamak istediklerini belirtti. Katılımcıların yüzde 8.5'i ise cevap vermedi.

Anket verileri parti tabanlarına göre değerlendirildiğinde Cumhur İttifakı ortaklarının oranları gözlerden kaçmadı. 

Laik ve demokratik bir Türkiye isteyen AKP seçmeni oranı yüzde 58, MHP seçmeni oranı yüzde 75 oldu. 

Laik ve demokratik bir ülkede yaşamak isteyenlerin yüzde 90.1'ini CHP, yüzde 78.5'ini İYİ Parti, yüzde 72.7'sini HDP, yüzde 78.1'ini Saadet Partisi ve yüzde 77.8'ini DEVA Partisi seçmeni oluşturdu.

👇

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
YORUMLAR
03.06.2022

Deizmin Tanrısı ile semavi din güzellemesi yapıp şeriatı İskandinav ülkelerindeki gibi bir yönetim biçimi zannettikleri için AKP seçmeni %58'de kalmış. Öyle bir dünya yok. Dini referans alan ülkelerin refah seviyesine baktığınızda bu gerçek yüzünüze tokat gibi çarpar. En son biz de Nas'a göre hareket ediyorduk mesela!

03.06.2022

din ve devlet işlerinin ayrılmasına insan nasıl karşı çıkar aklım almıyor. inanıyorsan inan engelleyen yok ama inanmayan insanı niye inandırmaya çalışıyorsun? mantığı ne yani? sana daha fazla sevap mı yazılacak ya da allah size sevaptan prim mi veriyor?

03.06.2022

diyanet, ülkedeki en gözle görülür bir iş yapmayan kurum heralde

Pasif Kullanıcı
03.06.2022

MHP seçmeni ne zaman uyanacaksiniz merak ediyorum, laik ve demokratik bir ülke istiyoruz demişsiniz yüzde 75'iniz ama gel gör ki laikliğin ve demokrasinin en büyük düşmanı olan partiyle beraber yürüyorsunuz. 60-70 li yıllarda bizi bize kirdirdilar, kardeşi kardeşe düşman ettiler oysaki hem sağ cenahin hem sol cenahin tek derdi tam bağımsız Türkiye'idi o dönem. Aklı çalışan adamları sokaklarda, cezaevlerinde kaybettik meydan Siyasal İslamcılara kaldı. Ne olur uyanın artık.

TÜM YORUMLARI OKU (11)