Anket: AKP'nin Oy Oranı Son Bir Yılda Nasıl Değişti?

ORC Araştırma AKP'nin son bir yıllık anket sonuçlarını açıkladı. Anketlere göre AKP'nin oylarında ay ay gerileme görülüyor.

Fotoğraf: Emrah Gürel / AP Photo

Şubat 2021-Mart 2022 seçim anketi sonuçları verisini paylaşan ORC Araştırma, AKP’nin oyunun ay ay nasıl geriye düştüğünü oranlarla ortaya koydu.

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki tarafından paylaşılan seçim anketi sonuçlarına göre AKP’nin Şubat 2021 tarihinde oy oranı yüzde 36,8 iken Mart 2022 tarihinde ise yüzde 28,1’e düştüğü görüldü.

AKP'nin oy oranlarında 1 yıl içinde yaşanan değişim

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

CHP'nin oy oranında yaşanan değişim

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

'CHP oylarını artırdığı için değil, AKP'nin oyu azaldığı için'

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, CHP ile AKP'nin arasındaki farkın eridiğini belirtirken 'Bu CHP oylarını artırdığı için değil, AKP'nin oyu azaldığı için' ifadesini kullandı.

Makas CHP için kapanmış durumda

Kulat, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olduğu programda son yaptıkları anketin sonucunu paylaştı.

CHP ile AKP arasındaki makasın daraldığını belirten Mehmet Ali Kulat 'Biz her ay kamuoyu araştırması yapıyoruz. Sistematik bir şekilde abonelerimiz için yapıyoruz. AKP'nin halen birinci parti olduğunu söyleyebilirim. Ama makas CHP ile son derece kapanmış durumda' dedi.

Popüler İçerikler

Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
18.03.2022

Bu anketler de hep böyle diyo ama adamlar gene iktidar oluyo nasıl oluyo ayrıca bu anketleri kime soruyorlar hep merak etmisimdir hayatımda hiç bana kime oy verecen diye soran olmadı

18.03.2022

akp = chp. ZAFER PARTİSİ gelecek Türkiyem rahata kavuşacak inşallah.

19.03.2022

Yav güldürdün beni sabah sabah oy oranın kaç yüzde 0.0001 ama ne alıyorsan banada ver bende kullanıyım güzel kafa yapıyor galiba

18.03.2022

CHP oy arttırmıyor. KK varken %30u bile zor görür, AKP beceriksizliğiyle oy kaybediyor, seçmenin bir kısmı belki düzelir diye CHP'ye oy atacak öyle oyu yükseliyor. Böyle kriz döneminde rahat %40ı görmesi lazımdı CHP'nin

TÜM YORUMLARI OKU (23)