Anket: AK Parti Emekli Maaşı Zammı Yapsaydı Seçimi Kazanabilir miydi?

CHP'nin yüzde 37.7 ile birinci parti çıktığı 31 Mart seçim sonuçlarında emekli maaşlarına zam yapılmamasının etkisine dair anket yapıldı. Metropoll tarafından yapılan ankete göre, emekli maaşlarına zam yapılsaydı seçimin kaderi AK Parti lehine değişebilirdi. 

CHP, 31 Mart seçimlerinde 1977 yılından sonra ilk kez birinci parti konumuna yükselmişti. İktidardaki, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ise yarışı ikinci sırada tamamladı ve 22 yıllık iktidarında ilk kez seçim mağlubiyetini aldı.

AK Parti'nin seçim mağlubiyetinde yüksek enflasyon ve hayat pahalılığına rağmen en düşük emekli maaşının 10 bin lirada bırakılmasının çok etkili olduğu fikri öne çıktı.

Metropoll Araştırma, "Emekli maaşına zam yapılsaydı AK Parti yerel seçimden birinci parti olarak çıkar mıydı?" diye sordu.

Anket, 17-24 Nisan tarihleri arasında 28 ilde toplam 2 bin 235 kişiyle gerçekleştirildi.

Ankete katılanların yüzde 48,2'si 'evet, çıkardı' dedi. 

'Hayır, çıkmazdı' diyenlerin oranı ise yüzde 45,9'da kaldı.

Metropoll Araştırma'nın emekli anketine ilişkin sonuçlar 👇

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce AK Parti emekli seçimlere iddialı bir emekli maaşı zammıyla girseydi birinci parti olabilir miydi? Hadi buyrun yorumlarda tartışalım 👇

Hastanelerde Yeni Randevu Sistemi Pazartesi Başlıyor: Onay Zorunlu Oldu!
Yılmaz Özdil Programında Açıkladı: Özgür Özel'in Seçim Sonrası Aradığı İlk Gazeteci Kim?
Prof. Dr. İlber Ortaylı: "Suriyeliler Türkiye'de Parti Kurabilir"

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanlığı’ndan Açıklama: 14 Yaşındaki Çocuk, 3.3 Milyon Suriyelinin Kimlik Bilgilerini Sızdırdı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri'deki Suriyeli Olaylarına Tepki: "Sokakları Ateşe Vermek Kabul Edilemez"
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Kayseri'deki Olaylara İlişkin Açıklama: "Yabancı Düşmanlığına Müsade Etmeyiz"
YORUMLAR

kesinlikle kazanırdı. Kırsalda yaşayan emekli çok hepsinin evi var kira dedi yok markete pazara gitse aldığı para yetipte artıyor. Her yıl umreye giderler dünya para. Onlara yüz TL. de versen eyvallah derler . Kentlerde yaşayanların sorunlarını bilmezler. suya para vermezler elektriği hele birde 65 yaş üzeriyse ödedikleri rakam 100 TL. civarıdır . Akp her zaman koli koli ziyaret eder . bu seçimi kentte yaşayıpta uykudan uyanan emekliler değiştirdi sanırım. Birde CHP.tek başına seçime gitti . küskünlerini barıştırdı.

kazanamazdı.

12.05.2024

Kazanamazdı… Çünkü genel seçimde gördüler zam yüzünden oy verenler evin yolunu şaşırdı üstüne troller her zaman olduğu gibi kin ve nefretle saldırdılar bu saatten sonra ne yapsa zor çok zor…

TÜM YORUMLARI OKU (14)