Ankara'ya Yürüyen Somalı Maden İşçisinin Karşısına Jandarma Çıkınca İsyan Etti: 'Öyle mi Alay Komutanı?'

Tazminatlarını 8 yıldır alamadıkları için Ankara'ya yürüyüş başlatan Somalı maden işçileri, jandarma tarafından gözaltına alındı. 

Bir işçi gözaltına alınmadan önce hem devlete hem de jandarmaya tepki gösterdi: 'Bir işverene, tek adama gücü yetmeyen devlet, şimdi gücünü bizde sınıyor. Vallahi de korkmuyoruz, billahi de korkmuyoruz sizden...'

Sözcü'den İlker Kılıçarslan'ın haberine göre, Manisa'nın Soma ilçesindeki Maden Şehitliği önünde 5 gün oturma eylemi yaptıktan sonra Ankara'ya yürüyüş gerçekleştiren madencilerin yolu Salihli ilçesi sınırları geldiklerinde jandarma tarafından kesildi.

Yolları kesilen işçilerden birinin isyanı kameralara yansıdı 👇

Bağımsız Maden İş Sendikası üyelerinin gözaltına alındığı yürüyüşte bir madenci “Bir işverene, bir tek adama gücü yetmeyen devlet, şimdi gücünü bizde sınıyor. Biz bir kere daha bağırıyoruz buradan. Devletin gücünü bizde sınamayın! Yerin 7 kat altında alın teriyle yaşamını devam ettirmek durumunda kalıp, kör edilenler, sakat bırakılanlar, ciğerleri çürütülenlerden hesap sormasın devlet!” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardınan işçiler gözaltına alındı.

Gözaltında yaklaşık 7 saat boyunca ifade veren 31 somalı madenci daha sonra serbest bırakıldı. Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı'nın önünde bekleyen madenci yakınları ise 31 madencinin serbest bırakılmasını alkışlarla kutladı.

İşçinin haykırışı sosyal medyanın da gündeminde...

Popüler İçerikler

Cami Çıkışında Atatürk’e Hakaret Etmişti: Ahmet Bostancı’nın Cezası Belli Oldu
Mustafa Keser Genç Şarkıcıların Saygısız Tavırlarından Rahatsız: "Enselerine Sille Çekmek İstiyorum''
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
YORUMLAR
18.10.2020

Milletçe böyle konuşabiliyor olsaydık bu hale gelmezdik zaten.

18.10.2020

Emeklinin maaşını gasp etmeye "emeklilik reformu", İki okuldan birini İmam Hatip'e çevirip çocukları buraya gitmeye mecbur bırakmaya "eğitimde reform", salgın döneminde 350 bin kişi ile namaz kılıp Covid-19 verilerini gizlemeye "sağlıkta devrim", 115 bin esnafın kepenk kapatması "ekonomide şahlanış"... eee buna ne diyoruz şimdi?

18.10.2020

fetocü soysuz ak hırsızlar dönemi

18.10.2020

Bir isyan bu kadar net bu kadar etkili anlatılabilir. Yolunuz açık olsun..

TÜM YORUMLARI OKU (31)