Ankara Üniversitesi'nin İnceleme Başlattığı 'Koronavirüs Uyarısı' Yapan Doktora Destek: #DrGüleÇınarınYanındayız

Türkiye'deki Koronavirüs vakalarının açıklanan sayının çok üzerinde olduğunu belirten Uz. Dr. Güle Çınar hakkında Ankara Üniversitesi inceleme başlattı. Üniversitenin resmi Twitter hesabından, videoda açıklama yaptığı belirtilen doktorun 'savunması' paylaşıldı. 

Dün sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir doktor Koronavirüs salgını için uyarılarda bulunmuştu.

İbni Sina Hastanesi’nde bir uzman hekim “Aslında baya kontrollü gidiliyordu ama umre işi mahvetti. Artık binleri bulmaya başladı vakalar” ifadelerini kullanmıştı.

Videonun yayılmasının ardından doktorun başhekimliğe yaptığı 'savunma' Ankara Üniversitesi'nin hesabından paylaşıldı...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Corona virüsü salgınına yönelik faaliyetler nedeniyle günlerdir çok az uykuyla çalıştığını belirten doktor, “Uyum eğitimlerinin birinde durumun önemini daha iyi anlatabilmek ve eğitime katılanları bu zorlu süreç için hazırlayabilmek için bazı yurt dışından gelen vak'alarla ilgili örnekler verdim, olumsuz bir senaryo üzerinde konuşma yaptım. Amacım, hastane malzeme eksiklikleri de dahil olmak üzere yaşayabileceğimiz zorlu süreci daha iyi ifade edebilmek ve hastane personelinin süreci daha iyi sahiplenmesini sağlayabilmekti” ifadelerini kullandı.

İstanbul Tabip Odası'ndan tepki geldi: 'Özür dileyecekler varsa, bu yazıyı yazdırıp, servis edenlerdir.'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İstanbul Tabip Odası paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

'Hipokrat yeminine sadık kalarak günlerdir gece gündüz çalışan, koşturan, meslektaşımızın yanındayız. Özür dileyecekler varsa, bu yazıyı yazdırıp, servis edenlerdir.'

Sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile uyarıda bulunan doktor desteklendi. Öne çıkan bazı yorumlar şöyle 👇

Popüler İçerikler

Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
YORUMLAR
19.03.2020

Cnn Türk tarafsız bölge programında proflar konuşmayı beğenmeyip "bu doktor değildir başhemşire galiba ya da hemşire idari pozisyonda biri" dediler. Hepsi de onayladı bilim konuşmaya gelen halkı yanlış bilgilendiren yalaka kibir dolu proflar hepinizin anasını sikim. Herkes sussun, herkes sizin istediğinizi konuşsun, kimse düşündüğünü bildiklerini söylemesin milleti aptal yerine koymaya devam edin. İnsanların hayatı söz konusuyken dahi saklama gizleme politikası güdüp başarısız görünmeyelim diye ört bas etmediklerini nasıl bilebiliriz. Hocanın söylediklerinin doğru olma ihtimalini onaylamak için onlarca örnek verirsin, tutuşup hocaya zorla özür diletmişler.

19.03.2020

Yahu bu kadın hastalarla ilgilenecek kişilere, olan bilgiyi veriyor. Ne yapsın onlara da mı yalan söylensin!! çok lazımsa bunları kayda alıp yayanlar hakkında işlem yapın..Bunu da mı kafanız almıyor...

19.03.2020

bu olay bana salgının ilk günlerinde sorgulanan Çin'li doktorları hatırlattı. sonumuz aynı olmasın...

19.03.2020

Sonumuz aynı olamaz mümkün değil! Daha beter olur!

TÜM YORUMLARI OKU (28)