Ankara Tabip Odası: 'Hastaları Acil Servislerde Bekletiyoruz ya da Yatak Boşaldığında Çağırıyoruz'

Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, hastanelerde Kovid-19 hastalarına yer bulunamadığını belirterek, “Hastaları ya acil servislerde bekletiyoruz ya da telefon numaralarını alarak evlerine yolluyoruz. Yatak boşaldığında çağırıyoruz” dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını yayılmaya, vaka sayıları artmaya yeniden başladı. Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, Ankara’daki hastanelerin dolduğunu ve Kovid-19 hastaları için yatak bulunamadığını söyledi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, ATO Başkanı Karakoç, pozitif vakanın evine gidip gelmesinin çok zor olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Bazı Kovid-19 hastalarının aracı yok. Bazıları da başkalarının kullandığı araçla gelip gidiyor hastaneye. Bu durumda da aracı kullanan büyük risk altında oluyor, Kovid-19 hastasıyla temaslı oluyor. Hastalar da zaman zaman bu durumda öfkelerini sağlık çalışanlarına yöneltiyor.'

‘Ameliyathaneler yoğun bakıma çevrildi...'

Ankara Şehir Hastanesi’ndeki ameliyathanelerin ardından yeni doğan yoğun bakım ünitelerin “yetişkin yoğun bakım” ünitesine çevrildiğini söyleyen Karakoç şu bilgileri verdi:

“Hastanede yoğun bakım yatak sayısı 16’dan 24’e çıkarıldı. Burada yoğun bakım doluluk oranı yüzde 85 civarında. Çalıştığım Yenimahalle Devlet Hastanesi’nde ise yüzde 90 seviyesinde.”

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Instagram'da Sahte Doktor Hesabından Korkunç Pedofili Tuzağı: 'Çocukların Genital Bölgesinin Fotoğraflarını İstedi'
Akşener, Erdoğan'a '2 Hafta Karantina Uygulayın' Çağrısı Yaptı: 'Türkiye Rahatlasın'
Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, ÖTV, Para Cezaları, KYK Borçları!.. İşte İnteraktif Vergi Dairesi Üzerinden Yapabileceğiniz İşlemler ve Avantajları

Popüler İçerikler

Türkiye’de Büyük Boykot: Hafta Sonu Restoran ve Kafelere Gitmeme Çağrısı Büyüdü
Kripto İntiharı mı? Bitcoin’deki Büyük Düşüş Sonrası Bunalıma Girdiği İddia Edilen Doktor İntihar Etti
Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi