Ankara Saldırısında 3. El Şüphesi: Araç Uzaktan mı Patlatıldı?

Ankara, Kızılay'daki bombalı saldırıda kullanılan araçta yapılan kriminal incelemede, otomobilde çifte düzenek bulunduğu, ateşleme düzeneğinin birisinin araçta, diğerinin ise uzaktan kumandalı olduğu belirtiliyor. Bugün basına yansıyan bu bilgiye göre saldırı sırasında olay yerinde bulunan ve gözcülük yaptığı belirlenen üçüncü bir kişi söz konusu ve aracın uzaktan kumandayla patlatıldığı ihtimali gündemde. Üçüncü kişinin İçişleri Bakanlığı tarafından olayın faili olarak açıklanan Seher Çağla Demir'in sevgilisi olduğu ileri sürülüyor...

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun ve Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Kızılay’daki bombalı saldırıda kullanılan otomobille ilgili yapılan kriminal incelemede, patlayıcıyı ateşlemek için biri araçta diğeri uzaktan kumandalı olmak üzere çifte düzenek oluşturulduğu tespit edildi. Bu da aracın uzaktan kumandayla üçüncü kişi tarafından patlatılmış olma olasılığını gündeme getirdi.

Sevgili iddiası

Savcılık dosyasına yansıyan bilgilere göre, saldırıyı yapan Seher Çağla Demir sevgilisi olduğu ileri sürülen ve saldırıyla ilgili üçüncü kişi olarak aranan V.K. ile birlikte 26 Şubat’ta Ankara’ya geldi.

5 gün önce Ankara’da buluşup ve birlikte keşif yapmışlar

Ayrıca soruşturmada kapsamında  bombalı aracın kentte izlediği güzergahlardaki görüntüler incelendi.

Aracın ön tarafında, fail Seher Çağla Demir’le birlikte Özgür Ü.'nün oturduğu görüntülere ulaşıldığı belirtiliyor.  Özgür Ü.'nün PKK ile bağlantısı henüz tespit edilemedi. 

İkilinin saldırıdan 5 gün önce Ankara’da buluştuğu ve birlikte keşif yaptıkları kaydedildi.

Popüler İçerikler

Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
21.03.2016

38 yaşındayım ben daha bugüne kadar bombalı intiharları ya ortadoğuda yada filmlerde görüyordum ama artık yeni türkiyede bunlar mümkün bunu bize yaşatan her kim varsa allah belasını versin

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ