Ankara Mimarlar Odası: 'Ermeni ve Katolik Mezarlarının Üstüne Dükkan Yapılıyor'

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları devam ederken, insan kemikleri bulunmuştu. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu açıkladı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hukuksuz kazı sürecinde bulunan insan kemikleri, Anadolu Medeniyetler Müzesi ekipleri tarafından incelemeye alındı. Bölge bilimsel kaynaklarda Ermeni ve Katolik Mezarlığı olarak görünmektedir. Buna rağmen inşaatın devam ettirilmesi, Anadolu topraklarındaki çok kültürlülüğe yapılan bir saygısızlıktır” dedi.

"Acilen kazı çalışmalarının durdurması gerekiyor"

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre, kazının acilen durdurulması gerektiğini belirten Candan, sözlerine şöyle devam etti:

“Anadolu coğrafyasında yaşayanların, mezarlarının üzerine beton dökmek, dükkan yapmak insanlık dışıdır. O alana yapılacak 46 dükkan için bir tarihin yok edilmesi kabul edilemez. Acilen kazı çalışmalarının durdurması gerekiyor.”

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
11.03.2021

Komşularımızla gerçekten hiç farkımız yokmuş. Ermenistan'ın tüm cami ve mezarları yıkması, Yunanistan'ın Osmanlı mezarlarını tahrip etmesi... Nefretimiz bile benzer.

11.03.2021

Yazık günah biz böyle bir millet miyiz para için ruhunu satanlar varken başımızda her şey beklenir tabi yaptıkları şeye bak yatacak yeriniz kalmadı kalmadı

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ