Ankara Kulisi: Efkan Ala'yı İstifaya Götüren 4 İhtimal

Başbakan Yıldırım, Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı görevini bıraktığını, yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun geçtiğini açıkladı. Kabinede 'mini revizyon' ya da '15 Temmuz revizyonu' olarak yorumlanan bu ani gelişme sürpriz olarak değerlendiriliyor ve kimse tarafından beklenmediği ifade ediliyor. 

Peki Ala, görevi neden bıraktı? İşte Ankara kulislerinde dile getirilen, Efkan Ala'nın istifasına giden süreç ile ilgili 4 ihtimal...

İçişleri Bakanı Efkan Ala İstifa Etti

1- Mücadelede uyumsuzluk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ'nün devletteki yapılanması ile ilgili mücadelenin hızından ve koordinasyondaki uyumsuzluktan uzun süredir memnun olmadığı dile getiriliyor.

2- ‘81 il emniyet müdüründen 74'ü FETÖ mensubuydu’ açıklaması

Efkan Ala, 17-25 Aralık sürecinde 81 il emniyet müdüründen 74'ünün FETÖ'cü olduğunu açıklamıştı.

‘17-25 Aralık'ta 81 İl Emniyet Müdüründen 74'ü FETÖ'cüydü’

Ala'nın bu açıklamasının da rahatsızlık yaratmış olabileceği öne sürülüyor.

3- 15 Temmuz gecesi ulaşılamadığı konuşulmuştu

İktidar kulislerinde, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Efkan Ala'ya ulaşılamadığı konuşulmuştu. Ala ise Erzurum’dan Ankara’ya uçakla ulaşmaya çalıştığını söylemişti. 

Bu durumun da görevi bırakmaya giden süreçte rol oynayan ihtimallerden biri olduğu belirtiliyor.

4- Dolmabahçe mutabakatı

Bir diğer ve son ihtimal de, Ala'nın Dolmabahçe mutabakatında yer alan bakanlardan birisi olması.

Kulislerde HDP'liler ile yapılan Dolmabahçe görüşmesi anımsatılarak, Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal'ın daha önce bakanlıktan alındığı, üçüncü ismin de Ala olduğu dile getiriliyor.

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
01.09.2016

Neden "istifa" ettiğini bilmem ama muhtemelen Efgan Ala`da istifa ettiğini bizim gibi televizyondan Binali Yıldırım`ın açıklaması ile öğrendi. İçişleri Bakanı gibi bürokraside 3. sırada olan bir adam görevden alındı "istifa mı etti", "şutlandı mı" kimsenin bilgisi yok. MİT Müsteşarlığı gibi başka bir görevle ödüllendirilecek mi yoksa David`s Son gibi günah keçisi ilan edilip kapının önüne mi konulacak muallak. Yani "devletin zirvesinde" neler olup bittiğini AKP iktidardan düştüğü zaman bu döneme ait yapılan belgesellerde "aslında şöyle olmuştu" açıklamaları ile öğreneceğiz. Bugün canı pahasına AKP`yi savunup o gün kendine yeni bir AKP bulduğu için artık AKP`yi de ANAP, DYP gibi "eski hükümetler" kervanına katıp sövmeye başlayan ve ülkenin kaderini de elinde tutan merkez sağ seçmen de ekran başında "vay anasına neler dönmüş de haberimiz yok" diye şaşkın şaşkın o belgeselleri izleyecek. İşte ileri demokrasi dedikleri de tam olarak bu "şeffaflık" oluyor.

01.09.2016

Bunlarda istifa olmaz, göreveden alınmıştır yada mitin başına verecekler Fidanı şutlayacaklar.

01.09.2016

Ne ihtimali arkadaş?! Memleketin her tarafında bombalar patlayıp, masumlar hayatlarını kaybederken... Memleketin her kademesine eski yaladıkları büllüğün sahibi fetonun piçlerini doldururken, (81/74 nedir ulan?!) istihbaratın başında olduğu dönemden tut da içişleri bakanlığı (tam olarak "bakma" eylemini gerçekleştiren) olduğu dönemi de kapsayacak şekilde "irticai faaliyet yürüten ordu/yargı/emniyet mensubu raporlarını gerekli mercilere vermeyen birisi için nasıl "ihtimal" diyerek olayın vahametini düşürmeye çalışıyorlar akıl almıyor!

TÜM YORUMLARI OKU (9)