Ankara'daki Saldırıyla İlgili 5 Kişi Tutuklandı

Ankara'daki saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edilen 6 kişiden 5'i tutuklandı. 4 kişi ise adli kontrol uygulanması şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara'da pazar günü meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili cuma sabahı adliyeye gönderilen 9 kişi soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli cumhuriyet savcılarına ifade verdi.

Savcılar, ifade işlemlerinin ardından şüphelilerden Velat Cin, Mehmet Veysi Dolaşan, Halil İbrahim Demirer, Baran Ergin ve Uğur Ayçil'i, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 'nitelikli insan öldürme' ve 'nitelikli insan öldürmeye teşebbüs' suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk etti.

Nöbetçi Ankara 6. Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edilen şüphelilerden Velat Cin, Mehmet Veysi Dolaşan, Halil İbrahim Demirer, Baran Ergin ve Uğur Ayçil’in tutuklanmalarına karar verildi.

4 kişi adli kontrolle serbest

Hâkimlik, tutuklama talebiyle sevk edilen şüphelilerden Hüsamettin B.'nin üzerine atılı suçların niteliği, mevcut delil durumu ve kaçma ihtimalinin bulunmadığından tutuklama talebinin reddine karar vererek şüphelinin haftada 3 gün imza vermesi karşılığında adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

Savcılıkça serbest bırakılan ancak 'örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek ve yardım etmek' suçunu işledikleri yönünde deliller bulunduğu gerekçesiyle adli kontrol uygulaması talep edilen şüphelilerden S.D., M.K. ve H.Y. ise 'belirlenen yerlere başvurmak' ve 'yurt dışına çıkış yasağı' şeklinde adli kontrol uygulanması şartıyla serbest bırakıldı.

Yurt dışı çıkış yasağı getirilerek adli kontrol uygulanması şartıyla serbest bırakılan şüpheliler, haftada bir gün kolluk kuvvetlerine giderek imza verecek.

Ankara Kızılay'daki Bombalı Saldırıyı TAK Üstlendi

Ankara Kızılay'da 13 Mart'ta meydana gelen bombalı saldırıda 37 kişi hayatını kaybetmişti. Perşembe günü de PKK bağlantılı TAK saldırıyı üstlendiğini duyurmuştu.

Ajanslar

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
18.03.2016

PKK bağlantılı tak mı? Madem habercisiniz, doğru haber yapın. Kanıtınız nedir bu konuda? Tak'ın liderinin bile bilinmediğini söyleyen sizsiniz ama PKK bağlantılı diyorsunuz onca "bağ reddi" yapmalarına rağmen. Tabii teröristler diye halk es geçecek ama bunu her konuda yapıyorsunz. PKK bağlantılı takmış. yalancı düzenbazlar.

19.03.2016

muhtemelen zatı muhtereme hakaretten tutuklanmışlardır ..yoksa canlı bomba falan olsa biraz zor tutuklanırlar

19.03.2016

Tam beş yıldır Balıkesir Üniversitesinde pkk lı öğrencileir ile diğer örenciler arasında yaşanan kavga ve çatışmalar "sol sağ" kavgası diye nitelendiriliyor. Daha geçen yıl bu kavgalara karışan o Üniversitenin öğrencisi, kadın canlı bomba olarak bunca canı katlediyor. Yani olay basının yazdığı gibi sol sağ kavgası kadar basit bir şey değilmiş değil mi?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ