Ankara'daki Cerattepe Protestosuna Polis Müdahalesi: 10 Kişi Gözaltında

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesi'nde bakır madeni çıkarmak isteyen şirketi protesto etmek için Çankaya'daki Cengiz İnşaat binasının önüne gelen gruba polis müdahale etti. 10 kişi gözaltına alındı. 

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde bakır çıkarmak isteyen şirketi protesto etmek için toplanan grup, şirketin Çankaya Kader sokakta bulunan binasının bulunduğu sokağa geldi. Emniyet güçleri tarafından kalkanlarla önü kesilen grup, polis barikatının önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

'Geziden hatırla bizi her yıkımda karşına dikileceğiz', 'Altınsız olur Artvinsiz olmaz' dövizleri açan grup, 'Cerattepe geçilmez Artvin halkı yenilmez' sloganları atarak şirket önüne geldi. Emniyet güçleri geniş güvenlik önlemi alarak grubun binaya yaklaşmasını önledi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Polislerin belirlediği yere gelerek, yapılan basın açıklamasında, “Bugün Artvin'de savaş yaşanıyor. Cerattepe'ye geçemeyeceksiniz. Bugün geçtiğiniz her noktaya binlerce Artvinli yığılacak her ağacın önüne yatacağız her arabanın önüne geçeceğiz. Cerattepe'ye çıksanız bile oradan elde ettiğiniz madeni asla taşıttırmayacağız. Her adımda önünüze geçeceğiz. Bu mücadelemiz devam edecek denildi.

Yapılan açıklamanın ardından grup oturma eylemine geçti. Gruba biber gazı sıkılarak kalkanlarla müdahale edildi. Gazdan etkilenen grup sokağın aşağısına doğru ilerlerken, yaklaşık 10 kişi göz altına alındı. Gözaltına alınan eylemciler doktor raporu için hastaneye sevk edildi.

Muhammet BAYRAM / ANKARA | DHA

Popüler İçerikler

Eşit Maaş Alan Çiftin Ev Geçindirme Hakkındaki Anlaşmazlığı Twitter'ı İkiye Böldü
Pendik'te Yürek Yakan Olay: Down Sendromlu Genç Kız, 40 Günlük Bebeği 6. Kattan Attı!
Kaybolduktan 18 Gün Sonra Cansız Bedeni Bulunan Rojin’in Ölüm Sebebi Belli Oldu
YORUMLAR
17.02.2016

Sanki orospu çocuklarının (cengiz inşaatın) dokunulmazlığı var devlet tüm birimleri bunları korumaya adamış...

17.02.2016

eğer muhalefet partilerinde IQ'sü 3 haneli vekil olsaydı bugün çok az kişi polis şiddetine maruz kalırdı..Bakın asıl sorun merkeziyetçi yönetimden kaynaklı..Artvin'de yapılacak bir madenin kararını Ankara veremez..Buna Artvinliler karar verir..Düşünün, evinize mobilya alacaksınız veya bulunduğunuz binanın bahçesine çardak yapılmak isteniliyor..Bunun kararını Ankara'nın vermesi normal mi? Değil tabiki..Fransa'da,İtalya'da ve İspanya'da uygulanan yerel yönetim özerlik şartı burada da uygulanması..yoksa yıllarca polis şiddetine maruz kalacağız, doğa tahrip edilecek..

17.02.2016

pkk yeni gezi parkı olayı yaratmaya çalışıyor... her gün bi olay amk

17.02.2016

Artvin'i bilmeden, orada yaşamadan ve karadeniz insanını tanımadan böyle boş boş atıp tutma... Bu direniş bir yıldan uzun zamandır sürüyor. Hatta Ağustos ayında çarşı grubu Artvindeydi destek için. Son günlerde polis müdehalesi arttığı için alevlendi. Ve PKK itleri değil Artvin'e karadenizin tek bir toprağına ayak basamazlar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ