Ankara'da 'Tesettür' Uyarısı Yapan Gruba Kadınlardan Sert Tepki: 'Defolun Buradan'

Cumartesi günü Ankara Kızılay'da bir grubun dağıttığı ve kadınları tesettür konusunda uyaran bildiri, kadınların sert tepkisine neden oldu.  Kadınlar, bildiri dağıtan gruba müdahale ederek 'Ensarcılar, dinciler işte burada. Siz bize nasıl giyineceğimizi, nasıl yaşayacağımızı söyleyemezsiniz. Defolun buradan' dedi.  

Ankara Kızılay’da, kameraya yansıyan görüntülere göre cübbeli bir grup tarafından, kadınları tesettür konusunda uyaran bir bildiri dağıtıldı. 

'Tesettüre dikkat edelim hanımlar' başlıklı bildiride yer alan ifadelerden bazıları şöyleydi:

'Kömür kapının önüne bırakılır ama elmas evin en gizli köşesine saklanır. çünkü örtü kadının değerinin göstergesidir... Lütfen hanımlar örtünmek önemlidir'

Kadınların bildiriye tepkisi kameralara böyle yansıdı...

Bildiri dağıtan gruba müdahale eden kadınlar 'Ensarcılar, dinciler işte burada. Siz bize nasıl giyineceğimizi, nasıl yaşayacağımızı söyleyemezsiniz. Defolun buradan' diyerek tepki gösterdi.

'Kadınların kıyafetine karışmak demokratik hak mıdır?"

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Melis Alphan 'Kadınların kıyafetine karışmak demokratik hak mıdır?' başlıklı yazısı ile konuyu bugün gündeme taşıdı. 

Kıyafet, erkek buyurganlığının bir aracı olduğunu vurgulayan ve yargının kadın cinayetleri konusunda 'kıyafeti' sebep göstererek alınan cezaların hafiflettiğini aktaran Alphan, ifade özgürlüğüne müdahaleye tepki göstermek de demokratik bir haktır dedi.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
"Seçimi Murat Kurum Kazanacak" Diyen Astrolog Nuray Sayarı Kendisine Yanlış Doğum Bilgisi Verildiğini Söyledi
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
30.05.2016

Once annesinin diz kapagindan tahrik olmamayi,cocuklarina hallenmemeyi ogrensinler sonra sokakta ahlak dagitirlar

30.05.2016

Ankara sokaklarında travestilerin, fuhuş yapan kadınların kartvizitleri dolu. Onlarca ahlaksız ve toplum yaşamında yeri olmayan olguların bildirileri dağıtılıyor. Pkk örgütü yürüyüşler yapabiliyor. Ama müslüman bir kaç adam, inandıkları islamın buyruğu olan tebliği yapmaya çalışıyor. bunu silah zoruyla veya baskı ile yapmıyor. Hazırladığı bildiri ile yapıyor. Ama görünürde çağdaş, zihniyette en barbar bir kadın tarafından bu hakları ellerinden alınıyor ve odak noktası haline getiriliyorlar. İnanırsınız veya inanmazsınız, bu insanlar ankara da bildiri dağıtarak kimseye zarar vermiyordu. Alırsınız bildiriyi, beğenmez yırtar atarsınız. Çok basit. Bu kadar odak noktası haline getirmek hoş değil.

Pasif Kullanıcı
30.05.2016

Ali kardeş. Son zamanlarda dinciyim diye geçinen Emevi kafasında olan (Okutmayan, kendi doğrularını kabullendirmeye çalışan) insanların yaptıkları ve yaşattıkları ortada. İnsanların bu bildiriye uyması beklenmez zaten. Açıkça söylüyorum ki; adamlar Kur'an okuyun, kavrayın ve ona göre yaşayın dese ben o adamlara destek gösteririm ve her türlü savunurum. Ama insanların yaşamlarına öneride bulunmak için spesifik olarak örtün denmez. Hele ki bu zamanlarda. Yaşadığım her şeyi okuyarak önemsedim, bence olması gereken bu. İnsanlar okumaya yöneltilmeli. Bu yolla kendince doğruyu ya da yanlışı karar verip ona göre yaşar illaki. Tebliğ olayında ise, Allah(C.C) tebliği zaten yapmıştır(sadece bu konuda değil).. Bunu insan okuyarak anlar zaten. Kısacası okutsunlar ama dayatmasınlar.

30.05.2016

Kadın kapansın sen toplumun içinde tombala çek, 3 kadınla evlen, istediğin her boku ye. Neden çünkü erkeksin, hayvani içgüdülerinle dilediğin gibi davranabilirsin. Feministlerden her ne kadar haz etmesem de bazen hak vermemek elde değil arkadaş. Bu dayatma değil de nedir? Din vicdani bi olaydır ve oraya çıkıp vicdandan vurmaya çalışıyorlar insanları. Bu zorlama değil de nedir? Gayet de psikolojik baskının daniskasıdır. Şu durumu zorlama olrak görmeyenlerin de kim oldukları aşikar zaten.

TÜM YORUMLARI OKU (91)