Ankara’da Özel Halk Otobüsleri ve Dolmuşçulardan Protesto: 'Fiyat Güncellemesi İstiyoruz'

Başkent’te akaryakıta gelen zamların ardından kontak kapatan ulaşım esnafı Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, akaryakıta ardı ardına gelen zamlar sonrası giderlerinin karşılanmadığını ve zarar ettiklerini belirten Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) ile dolmuşlar kontak kapattı. Ankara genelinde belediyeye bağlı EGO otobüsleri dışında ulaşım hizmeti verilmemesinin ardından duraklardaki insan sayısı arttı ve aksaklıklar yaşandı.

Trafiğe çıkmayan yüzlerce özel halk otobüsü ve dolmuşçu esnafı Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. “Esnaf burada Mansur nerede” sloganları atan esnaf belediyenin sorunlarına çözüm üretmesini talep ederek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmek istediklerini belirtti.

'Zamların altında ezildik...'

Otobüslerinin zarar ettiğini günlük masraflarını karşılayamadıklarını, araçlarını tamir ettiremediklerini belirten Özel Halk Otobüsü sahibi Hacı Kıvanç, “Sorun çözülene kadar arabamı çalıştırmayacağım. Dayanacak gücümüz kalmadı. İnsanlar mağdur oluyor biliyoruz ama biz de mağduruz. Sesimizi duymazlarsa arabamı trafiğe çıkartmayacağım. Akaryakıta gelen zamların altında ezildik ve kimse sesimizi duymuyor” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi önüne gelen dolmuş şoförü Mehmet Alkan ise, “Yıllardır hiç böyle bir şey yaşamamıştık. Günlük topladığımız para arabanın yaktığı mazotun tutarını karşılamıyor. Yetkililerin kulak tıkamamasını bize destek olmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
Mert Hakan Yandaş'tan 'Korkak Herif' Diyen Kerem Aktürkoğlu'na Yanıt: "5'e 1 Dayak Yerken"
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
YORUMLAR

Öncelikle gittiğiniz adres ve yaptığınız açıklama niyetinizi ve tarafınızı açıkça belli ediyor kusura bakmayın. Dün halk otobüslerinin serbest kart sahiplerini araçlarına almamasıyla başladı ilk olaylar. Bugün ise toplu taşıma 8 tl olsun diye meydanlara çıktınız. Adresiniz yanlış. Maliyetlerin 9.17 tl olduğu açıklandığında belediyenin sizlere 7 tl ücret belirleyip buna valiliğin karşı çıktığını ve sizin arada kaldığınızı neden söylemiyorsunuz sayın dolmuşçu esnafı. Sizin şu anda talep etmeniz gereken ilk şey aldığınız akaryakıttaki vergilerin kaldırılması olmalıydı. Üç kuruşa geçinen halkın parasından pay değil hükümetin cebine girenden pay isteyecektiniz. Yanlış yapıyorsunuz. Kimin yanında olup, kime karşı durduğunuzu iyi seçin. Ayrıca bugün Ankara trafiği dolmuşsuz da daha bir akıcıydı bu da bir gerçek. Sovyet artıkları haricinde dolmuş kullanan millet yok.

10.03.2022

yetkili makam orası değil benceee.bir hatanız var sizin.

10.03.2022

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/izmirde-toplu-ulasima-zam-1914371#:~:text=Oy%C3%A7oklu%C4%9Fuyla%20yap%C4%B1lan%20zamla%20birlikte%2C%20%C4%B0zmir,ortalamas%C4%B1na%20g%C3%B6re%20zam%20yap%C4%B1lmas%C4%B1%20kararla%C5%9Ft%C4%B1r%C4%B1ld%C4%B1.

10.03.2022

Bre amk sığırları zammı yapan Mansur başkan mı da ona sesleniyorsunuz!

TÜM YORUMLARI OKU (13)