Gençliğini Ankara'da Yaşamak İçin 10 Neden

Ankara'da yapacak birşey yokmuş...

Öncelikle bu algıyı yenmemiz lazım. 5 milyon insanın yaşadığı, Türkiye ekonomisinin en canlı olduğu şehirlerden biri olan Ankara da yapabiliceğim hiç bir şey yok demek evden dışarı çıkmaya üşeniyorum demektir. En az 1 milyon 19-29 yaş arası gencin yaşadığı bir şehirde bu kadar talep varken yapılabilecek hiçbir şey olması söz konusu olamaz. O yüzden yapman gereken tek bir şey var... DIŞARI ÇIK!

1. Gece hayatı

Ankara da barlardan gece kulüplerine, Michelin yıldızlı restorandan salaş meyhanelere kadar gece hayatını doya doya yaşamak için gidebileceğin her türlü mekan vardır. Ulaşım tabi ki geceleri Ankara da büyük bir sıkıntı olsa da öğrencilerin kullanabileceği okul servisleri her zaman 1'e 2'ye kadar devam etmektedir..

2. Hafta sonu aktiviteleri

Ankara da devasa paintball alanları, devasa mangal alanları alışveriş merkezleri ve Eymir gölü gibi yerler varken hafta sonları eğer saat 3 e kadar uyumazsanız çevrenizle gündüzlerinizi çok daha dolu bir şekilde geçirebilirsiniz

3. Ankara'da Eğitim

Ankara hem Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden bir kaçına hemde dünya sıralamasına girmiş bir çok okula ev sahipliği yapmaktadır. Bu okulların yurt dışına gitmek isteyenler için sağladıkları imkanlardan tutunda en basit burs avantajlarına kadar bir çok şekilde öğrenciler için ideal okullardır.

4. Tatil zamanı

Ankara da yaşayan bilir. Sonuçta burası öğrenci ve memur şehridir. O yüzden tatil zamanı geldimi bomboş kalır Ankara. En güzel zamandır işte trafik de kalmaz gitmek istediğin yerdeki kalabalıkta olmaz huzur dolar Ankara'ya. Sadece Ankara'ya değil en çok da Ankara'da kalanlara dolar bu huzur

5. Tiyatro

Tiyatro kültürü çok gelişmiş bir şehirdir Ankara. Tiyatrodan anlamayan birisi bile gittiğinde her zaman ağzına kadar dolu salonlar bulabilir.  Belki de bu anlamayan kişi sonunda kendini geliştirebilir.

6. Ulaşım

Yanlış anlaşılmasın ulaşım dediysek şehir içindeki ulaşımdan bahsetmiyoruz. Ancak Eskişehir'e yakınlığı olsun İstanbul'a 4 saatte trenle yada 1 saate uçakla gidilebilmesi gibi bir çok ulaşım avantajına sahiptir. Ayrıca bir çok hava yolu artık Ankara'dan direk yurt dışına uçaklar kaldırmaktadır.

7. Kar Tatili

Ankara'da bir öğrenci için o soğukta kışın ortasında duyabileceği en güzel haberdir kar tatili. Kalkarsınız o soğukta yataktan kalkmak bile gelmez içinizden sonra  telefona bakarsın... Tatil olmuş dışarısı bembeyaz. Bir öğrencinin gerçekten mutlu hissettiği zamanlardan biridir o işte.

8. Tarihi

Ankara antik kentlerden cumhuriyetimizin başlangıcına kadar bir çok tarihi olaya merkez olmuş ve çok sahip çıkılmamış olsa da gerçekten buram buram tarih kokan, bir öğrencinin gezip kendine bir şeyler katabileceği bir çok müzeye ve en önemlisi Anıtkabir'e ev sahipliği yapan bir şehirdir.

9. Denizi özlemek

Ankara'nın en acıklı yanı deniz kenarında olmamasıdır. Belki de en güzel yanı da budur Ankara'ya geldiniz mi denizi özlersiniz. Acıklı bir özlem değil umut dolu bir özlemdir bu. Ankara'dan çıkıp deniz kenarına gitmiş birisinin bakışları özlemle dolar, huzur dolar. Bir İstanbullu'nun bakışıyla Ankaralı'nın bakışı aynı değildir denize. Belki de o yüzden en güzel yanıdır dışarıdan gelen ve Ankara da yaşayan öğrenciler için Ankara'da okumak. Denizi özlersin burda oldukça.

10. Kaybolmak yok

Ankara'da kaybolmak biraz zor bir durumdur. Çok düzenli ve merkeze bağlı bütün ulaşım araçlarının kızılaydan geçtiği bir şehirde (bazen sorunlara sebep olsa da) bir öğrencinin tutup da kaybolması gerçekten çok zor bir ihtimaldir. O yüzden dışarıdan gelen öğrenciler içinde öğrenmesi daha kolay bir şehirdir.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR

yemişim denizini vaprunu limanını. Ankara be.

09.06.2017

Ankara candır be!

04.05.2017

Ankara candır be can..

TÜM YORUMLARI OKU (5)