Ankara'da Motosiklet Sürücüleri İçin Farkındalık Levhaları: 'Aynaya Bakın, Bizi Görün'

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son dönemde artan motosiklet kazalarını önlemek amacıyla farkındalık yaratacak bir uygulama başlattı.

Motosiklet kazalarına karşı önlem almak ve toplum bilinci oluşturmak amacıyla Başkent’in dört bir tarafına “Motosikletleri Fark edin, Aynaya Bakın, Bizi Görün” yazılı uyarı levhaları yerleştirilmeye başlandı.

Uyarı levhaları orta refüjlere yerleştiriliyor

Büyükşehir Belediyesi, motosiklet kullanan sürücülerin dışında özellikle yiyecek-içecek, giyim ve teknoloji sektöründe hizmet veren motosiklet kuryelerinin pandemi sürecinde daha fazla mesai yaptığını ve kazaların arttığını tespit etti.

Fen İşleri Daire Başkanlığı Sinyalizasyon Altyapı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tasarlanan uyarı levhaları ilk etapta İstanbul, Samsun ve Konya Yolu başta olmak üzere, Kazım Karabekir Caddesi ve Başkent Bulvarı’nda bulunan orta refüjlerde hem geliş hem gidiş noktalarına yerleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne Siber Saldırı: 1 Milyon Kişinin Bilgileri Çalınıp, Satışa Çıkarıldı
Evinden 40 Km Uzaklıkta Cansız Bedeni Bulundu: Telefonunda Dikkat Çeken Mesaj
Kral Yorduk Seni Ya: Clubhouse'un Android Sürümü Yayınlandı

Popüler İçerikler

Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
YORUMLAR
10.05.2021

Elbette dört tekerlilerin çoğunun iki tekerlilere saygı duymayı öğrenmesi, trafikte bir birey olarak görmesi şart. Lakin bazı motorcuların da fare gibi değil sürücü gibi davranması lazım. Biz hafif küçük ve atak bir taşıt olarak trafikte nispeten kolay yol alıyoruz diye kafamıza göre kuralları hiçe sayamayız. Kırmızı ışıkta geçen çok motorcu var. Makas atıp birden arabaların kenarından köşesinden sıyrılıp geçen var. Sinyalsiz kornasız arabalar yokmuş gibi trafikte yol alıp kendi canını hiçe sayan çok motorcu var. Bu tipler yüzünden çoğu sürücü kötü gözle bakıyor bize. Ben trafikte hanzo şoförlerden çok, bana yol veren, durgun trafikte sırf ben aradan geçeyim diye direksiyon kıran insanlar gördüm. Saygı, karşılıklı olduğu sürece kazanılan ve devam eden bir vasıf..

10.05.2021

Motosiklet kullanıcıları için de tabela talep ediyorum. "Trafikte olduğunuzu unutmayın, kaskınızı takın, kırmızı ışıkta geçmeyin..."

10.05.2021

Ters yönden girmeyin, araçların arasından, en sol şeritteki aracın solundan, en sağ şeritteki aracın sağından gitmeyin diye arttırılabilir..

10.05.2021

Motorlusu da araç kullananı kadar öküz genel ortalamada. O yüzden sanki bir grup mağdurmuş gibi göstermeye gerek yok.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ