Onedio Logo

Ankara'da Metrobüs Dönemi: Metrobüsün Hizmet Vereceği Güzergahlar Belli Oldu

Kapak Görseli

EGO Genel Müdürlüğü, başkentte şehir içi ulaşımda kaliteyi artırmak ve trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla araç filosuna yeni nesil metrobüsler katacak.

Ankara’da 3 güzergahta metrobüsler çalışmaya başlıyor.

Ankara’da 3 güzergahta metrobüsler çalışmaya başlıyor. Görseli

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden (ABB) yapılan açıklamaya göre, yeni metrobüsler çift körüklü, 25 metre uzunluğunda, en az 270 yolcu kapasiteli, 29 oturma yeri ve 2 tekerlekli sandalye bölmesine sahip olacak.

Tam otomatik şanzıman, klimalı sürücü ve yolcu kabinleri, USB şarj noktaları, yolcu bilgilendirme ekranları, dijital hat tabelaları, kamera destekli yan aynalar, yangın söndürme ve acil tahliye sistemleri gibi özelliklerle donatılan metrobüsler için EGO personeline teknik ve sürüş eğitimleri veriliyor.

Eğitimler sayesinde sürücüler, araçlarda etkin kullanım noktasında uzmanlaşacak.

Ankara’da hizmet verecek metrobüsler üç güzergahta hizmet verecek.

Ankara’da hizmet verecek metrobüsler üç güzergahta hizmet verecek. Görseli

EGO bünyesinde hizmet vermesi planlanan metrobüsler için üç güzergahta fizibilite çalışmaları sürüyor.

Ayrı üç güzergah, 'Yenikent-Ulus-Karapürçek', 'Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Protokol Yolu-Konya Yolu-Ankara Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü', 'Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Ovacık Mahallesi-Etlik Caddesi-Ankara Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü' olacak.

Öte yandan, 1 metrobüs, test amaçlı sürüş ve güzergah deneyimi kazanmak amacıyla Ankara'nın bulvar ve caddelerinde kullanılıyor.

182 Yıl Sonra Bir İlk: 2 Darüşşafakalı, Kraliyet Okuluna Tam Burslu Kabul Edilen İlk Türk Öğrenciler Oldu
Vefatının Ardından Şarkıcı Volkan Konak’a Hakaret Eden Müftü, Kocaeli’ne Tayin Oldu

Popüler İçerikler

Muğla’da 5.8 Büyüklüğünde Deprem: Birçok İlde Hissedildi; 1 Ölü 69 Yaralı
Muğla’da 5.8 Büyüklüğünde Deprem: Birçok İlde Hissedildi; 1 Ölü 69 Yaralı
Okan Yalabık'ın Son Hali "Bir Zamanların En Yakışıklı Erkek Oyuncusu" Yorumuyla Paylaşılınca X Karıştı!
Okan Yalabık'ın Son Hali "Bir Zamanların En Yakışıklı Erkek Oyuncusu" Yorumuyla Paylaşılınca X Karıştı!
Yeni Akit'in Elektrik Akımına Kapılan Ferdi Zeyrek İçin Kullandığı Kelimeler Tepki Çekti
Yeni Akit'in Elektrik Akımına Kapılan Ferdi Zeyrek İçin Kullandığı Kelimeler Tepki Çekti
YORUMLAR
20.05.2025

Başkanım bir dinazor park yapsa idin saha çok severdi akepeliler

20.05.2025

Ege mahallesi, kızılay arasına yapsınlar ne yapıyorlarsa sabah imkanı yok ilk 10 duraktan sonra binemiyorsun bile

20.05.2025

Yaz belediyeye

Çok katlı binalara sınırlama getirip yatay olarak genişleyen, genişlerken de yolların ara yolları 3 er şerit ana yolları 5 er şeritli olarak yaparlarsa biraz rahatlarız. Sabah Eskişehir ve İstanbul yolları kilit. Keçiören i zaten hiç saymıyorum berbat ötesi halde. 1011, samsun yolu falan da aynı. Bir kaza oldumu heryer kilit ve trafik akmıyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ