Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Ücretsiz Ped Desteği

Türkiye'de maalesef her 10 kız çocuğundan biri hijyenik pede erişmekte zorlanıyor. Son yıllarda da ülkedeki her şey gibi pedler de zamlardan nasibini alınca Ankara Büyükşehir Belediyesi il genelinde ücretsiz hijyenik ped dağıtımına başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak 2020 yılında dezavantajlı gruplar için başlatılan projenin kapsamını son bir buçuk yıldır daha da genişletti.

Destekten her yaşta ve her sosyoekonomik durumdaki kız çocukları ya da kadınlar faydalanabiliyor. Ped desteği almak isteyenlerin Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezine gitmesi yeterli.

Video: 👇

Popüler İçerikler

Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
13.10.2022

Ne olur tüm illerde olsun bu uygulama muhteşem bir uygulama başlatmış ankara🥰🥰🥰

14.10.2022

Bravo Mansur Başkan, vallahi büyüksün. Dilerim tüm Türkiye'ye yayılır, güzel bir şey olur. Ama danışma merkezine gitmek yerine daha kolay bir erişebilirlik olsa çok daha iyi olur. İlerleyen zamanlarda umarım...

Pasif Kullanıcı
14.10.2022

Ankara’da küçük bir çocuğa çok sığ bir soru sordum. Büyüdüğünde ne olmak istersin dedim. Cevap mahsur Başkan olmak istiyormuş

14.10.2022

bu tarz hizmetleri devlet yapmalı. bir çok ülkede vergi alınmazken bizde belediyeler pozitif ayrımcılık adı altında cinsiyetçi yaklaşımlar sergiliyor. pırlantadan vergi almayan devlet, pedden vergi alıyor. bu tarz sorunların çözümü belediyeler değil, çözümü yanlış yerde ararsan doğruyu da bulamazsın. devlet bunu vatandaşlarına vergisiz bir şekilde faydalandırmalı. ücretsiz dağıtım gibi sosyal tüketici grubu yaratmak iyi değil. kısacası linç yiyeceğim ama bu doğru bir hamle değil, uzun vadede sıkıntılar büyüyecek ve iptal edilecek. bizdeki halk; dayanışma, yardımlaşma gibi kelimelerde sürekli bir anlam kayması yaşatıyor. sürekli devlet versin ben alayım ama ben hiç bir konuda çabalamayayım sadece alayım diyor. bu alanlarda çalışmalar yapan, sürekli sahada olan birisi olarak söylüyorum. bu tarz konuların çözümü yerel değil, tbmm olmalı. pırlantada vergi olsun, pedde değil diyen kadınlar olmalı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ