ANKA Haber Ajansı, 23 Haziran'da AA'ya Alternatif Olarak Veri Sağlayacak

31 Mart'ta, Anadolu Ajansı'ndan kaynaklı veri skandalının ardından muhalefette sağlıklı veri aktarımı için bir arayış başlamıştı. KRT TV'nin, ANKA Haber Ajansı aracılığıyla seçim günü sandık verilerini yayınlayacağı öğrenildi. 

KRT TV, seçim sonuçlarını yayınlamak için bir süredir hazırlık yapıyordu.

Televizyonun, ANKA Haber Ajansı aracılığıyla 23 Haziran akşamı seçim sonuçlarını yayınlanacağı öğrenildi.

ODA TV'nin haberine göre KRT TV, bir süre önce Güneşim TV tarafından satın alınan Anka Haber Ajansı aracılığıyla İstanbul seçimlerinin sonuçlarını ekranlara taşıyacak.

ANKA Haber Ajansı, seçim akşamı verileri tüm medyaya servis edecek.

Anadolu Ajansı, 31 Mart gecesinde İstanbul verilerini 11 saat boyunca güncellemeyerek tepki çekmişti.

Ve Anadolu Ajansı, Saatler Sonra Verileri Güncelledi: Ekrem İmamoğlu 48.79 ile Önde

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
YORUMLAR
15.05.2019

AA’nın her seçim AKP’yi %70’lerden açmasından bıktık.Neye göre bu veriyi elde ediyorlar aklım almıyor.Artık ikna oldum,kafalarına göre açıp YSK’nın verilerine yavaş yavaş yaklaştırıyorlar.Yeni bir haber ajansının varlığına kesinlikle ihtiyaç vardır,böyle oluşumlar desteklenmeli ve denetlenmelidir.

15.05.2019

Daha önceki seçimlerde İsmail Saymaz'ın bir analizi vardı. O seçimlerde akp'nin sandık bilgilerini sandıkların olduğu yerlerde görevlendirilen kolluk kuvvetleri vasıtasıyla topladığı sonucuna ulaşmıştı. Çünkü sayısal olarak bir haber ajansının bunu yapması imkansıza yakın. Bence imkansız değil zira bu sonuçta sermayeye bakan bir konu. Sonuçta sayımı yapılan oylar seçim kurullarına getiriliyor. Orada bulunacak bir kaç personel ve bir iki bilgisayarla pekala bu veri akışı sağlanabilir. Ama kimse bilginin güvenilirliğini ya da doğruluğunu önemsemediği için şu an yaşadığımız durumu yaşıyoruz...

15.05.2019

Rezalete bakar mısınız. Koskoca ülkede neleri konuşuyoruz. Şaka ülkesi sanki amk.

Haberde eksiklik var öncelikle verileri nereden alacağı açıklanmamış. KRT yi yaklaşık 2.5 yıldır takip ediyorum. Aynı zamanda yerel seçimlerde de takip etmeyi tercih ettiğim kanaldı kendileri nedeni ise hem AA dan gelen YSK sonuçlarını(yada biz YSK dan geldiğini sanıyorduk), hem de CHP merkezinden gelen sonuçları aynı anda vermeye başlayıp yayın sonuna kadar bu şekilde devam etmiş olmasıdır. AA veri girişini kestiği vakitlerde CHP merkezinden gelen verileri vermeye devam etmiş ve kanımca en erken seçim sonucunu açıklayan kanal olmuştur.

TÜM YORUMLARI OKU (13)