Onedio Logo

Anish Kapoor'un Vajina Heykeline Saldırı

Kapak Görseli

Ünlü sanatçı Anish Kapoor'un Fransa'da sergilenen vajina heykeli saldırıya uğradı.

Kapoor'un, 60 metrelik çelik tüp heykeli 'iktidara gelen bir kraliçenin vajinası' diye nitelediği haberleri tartışma konusu olmuş, eleştirmenler eseri 'pis', 'iğrenç' gibi sözcüklerle kınamışlardı.

Heykel Temizlenmeye Çalışılıyor

Heykel Temizlenmeye Çalışılıyor Görseli

Ünlü sanatçı saldırıyı bir 'trajedi' olarak niteledi ve eserini tanımlarken hiçbir zaman 'kraliçe' sözcüğünü kullanmadığını, basının sözlerini yanlış yansıttığını söyledi. Le Figaro gazetesine konuşan Kapoor, vandalların 'her türlü yaratıcı faaliyetin, tapınılan kutsal bir geçmişin tehlikeye atılması olduğu anlatılan bir azınlık' olduğunu belirtti. Kapoor saldırıyı trajedi olarak niteledi.

Eserin Saldırıya Uğramadan Önceki Hali:

Eserin Saldırıya Uğramadan Önceki Hali: Görseli

Sanatçının 'Kirli Köşe' adını verdiği eseri, 18. yüzyılda Fransa'nın Kraliçesi olan Marie Antoinette'in oturduğu Versailles Sarayı'nın bahçesinde bulunuyor.

Türkiye'de De işleri Sergilenmişti

Türkiye'de De işleri Sergilenmişti Görseli

Hint asıllı İngiltereli sanatçı Anish Kapoor, İngiltere'nin prestijli Turner sanat ödülünün sahipleri arasında ve eserleri dünyanın her yerinde sergileniyor.

Kapoor, eserlerini geçtiğimiz yıl içerisinde İstanbul'da SSM'nde sanatseverlerin beğenisine sunmuştu.

BBC Türkçe

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

300 Bin Liraya Araba Almayı Düşünen X Kullanıcısına Gelen Öneriler
300 Bin Liraya Araba Almayı Düşünen X Kullanıcısına Gelen Öneriler
İlahiyatçı Emine Yücel Canlı Yayında Başörtüsünü Çıkardı: "Bu Tepkisel Bir Eylem"
İlahiyatçı Emine Yücel Canlı Yayında Başörtüsünü Çıkardı: "Bu Tepkisel Bir Eylem"
Sevgilisine Hakmar'dan Çıkıp Bim'e Girerken İzin Alması Gerektiğini Söyleyen Kişi Goygoycuların Diline Düştü
Sevgilisine Hakmar'dan Çıkıp Bim'e Girerken İzin Alması Gerektiğini Söyleyen Kişi Goygoycuların Diline Düştü