Animelerdeki Erkeklerin Kadınsı Güzelliğinin Nedenini Öğrenince Biraz Şaşırabilirsiniz!

Animeleri izlerken çoğu erkek karakterin kadın gibi olduğunu fark ettiniz mi? Öyle ki bazen hangi karakterin kadın hangi karakterin erkek olduğunu ayırt edemiyoruz. Bu durum, anime ve manga dünyasında oldukça yaygın. Peki, bu erkek karakterler neden 'kadınsı' gösteriliyor? 

Kaynak

Özellikle Japon animasyonlarında ve mangalarında erkek karakterlerin, kadın karakterlere taş çıkartan güzellikleri aslında bir tesadüf değil. Bu durum Japon tarihinin derinliklerinden ve kültürel etkilerinden kaynaklanıyormuş.

Japon kültüründe, güzellik anlayışının yüzyıllardır çeşitli formlarda evrildiğini biliyoruz. Örneğin, Kabuki tiyatrosunda kadın rolleri üstlenen Onnagatalar, hem kadınsı tavırları hem de güzellikleriyle biliniyordu.

Kadının sahnede olmadığı ama aynı zamanda bunu izleyiciye hissettirmeyen bir sanat olan Kabuki'de, Onnagatalar, hem kadınların hem de erkeklerin ilgisini çekmeyi başarmışlardı.

1970'lerde de Mangakalar, İsveçli aktör Björn Andrésen'den ilham almaya başladılar. Ünlü oyuncunun pürüzsüz cildi, altın sarısı saçları ve feminen duruşu, Japon mangakaların gözünde bir estetik ideal haline geldi.

Manga ve anime dünyasında "Bishounen" olarak bilinen bir estetik anlayışının doğmasına neden olan bu ilhamla feminen özelliklere sahip, zarif ve genellikle zayıf erkek karakterler ortaya çıktı.

Günümüzdeki animelerde de bu estetik anlayış kendine sağlam bir yer edinmiş durumda. Örneğin Kentaro Miura tarafından yaratılan Berserk manga serisinin karakteri Griffith,

Konami'nin Castlevania video oyunları serisindeki karakter Alucard olarak bilinen Adrian Fahrenheit Țepeș.

Hatta bazı durumlarda, bu karakterlerin seslendirmelerinin bile kadınlar tarafından yapıldığını bileniniz var mı?

Örneğin Attack on Titan’daki Armin karakteri.

Anime ve manga dünyasında erkek karakterlerin bu kadar etkileyici ve kadınsı bir güzelliğe sahip olmaları, sadece Japon kültürünün değil, Batı’nın güzellik standartlarının da bir yansıması olarak görülebilir.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunu? Ayrıca aklınıza gelen başka karakterler varsa yorumlara bekliyoruz...

Filizlenmiş Patateslerin Sağlığınız Üzerindeki Tehlikelerini Öğrenince Bir Daha Yaklaşmak İstemeyeceksiniz!

İlginizi Çekebilir

Adalardaki Evlerin Beyaz, Pencerelerin Mavi Olmasının Meğer Estetikten Daha Fazla Nedeni Varmış!
Havaalanında X-Ray'den Geçerken Neden Bilgisayarımızı Çantadan Çıkarmamız İstenir?

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
27.08.2024

Mangaların genel olarak çizim tarzı kedilerden esinlenerek ortaya çıkmıştır. İnsan karakterlerin yüzleri kedilerin yüz oranına göre çizilir. Bundan sebep yüzlerin hemen hemen hepsinde büyük gözler, yok gibi bi burun ve sivri ama estetik bi çene vardır. Peki erkek kediyi dişi kediden nasıl ayırırsınız ?? Bu konuyu bi belgesel de çok güzel işlemişlerdi ordan biliyorum bende, yalnız Björn Andrésen'ten hiç bahsetmemişlerdi.. O sebepten bu konuyu editör uydurmuş olabilir diye düşünüyorum..

27.08.2024

Ibnemsi olmak önemli.

27.08.2024

Anime manga demişken... One Punch Man dizisine başladığım güne lanet olsun 5 senedir yeni sezon bekliyoruz yeter artık be!!! Ben tsubasa ve pokemon dışında izlememiştim. Saitama sensei benim neyime

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ