Animasyon Filmi Rio ile Ünlenen Mavi Spix Papağanı'nın Soyu Tükendi

Animasyon filmi Rio ile tanınan tropical Mavi Spix papağanının soyunun tükendiği onaylandı.

BirdLife International'ın raporuna göre, 2011 yılında yayınlanan animasyon filmi Rio ile dünya kamuoyunda bilinirlik kazanan tropikal Mavi Spix Papağanı'nın son örneği 2000 yılı civarında görüldü ve türün soyu tükendi.

Euronews'te yer alan habere göre kuşları, yaşam alanlarını ve küresel biyolojik çeşitliliği korumaya çalışan küresel bir koruma organizasyonu BirdLife International'in 8 yıl süren çalışmasında soyu tükenme tehlikesinde olan 51 kuş türü incelendi.

Üreme programlarında hayatta kalsa da nesli tükenmiş kabul ediliyor

Soyunun tükendiği doğrulanan veya şüphelenilen sekiz türün dördü Brezilya'da olmak üzere beşi Güney Amerika kıtasında yaşıyordu. Bazı kuşlar üreme programlarında hayatta kalsa da, türlerin artık vahşi doğada nesli tükenmiş olarak kabul ediliyor.

En büyük sebebi habitat kaybı ve ağaç kesimleri

Rapora göre bu sekiz türün soyunun tükenmesi, dünyanın bu bölgesindeki yüksek ormansızlaşma oranının yıkıcı etkilerini yansıtıyor.

BirdLife direktörü Dr. Stuart Butchart çalışma sonuçlarını “Son yüzyıllarda kuşların yok oluşlarının yüzde doksanı adalardaki türlerde görülüyor. Bununla birlikte, sonuçlarımız, esas olarak habitat kaybı ve sürdürülebilir olmayan tarım ve ağaç kesimi nedeniyle oluşan bozulmanın, kıtaları kaplayan büyüyen bir yok oluş dalgası yarattığını doğruluyor'. sözleriyle değerlendirdi.

Çalışmada dört kuş türü Kritik Olarak Tehlike Altında (Muhtemelen Soyu Tükenmiş) olarak yeniden sınıflandırıldı.

Popüler İçerikler

Deha Dizisinden Dilan Polat ve Sıla Doğu'nun Olaylı Dansına Gönderme
Yabancılar Hayran Kaldı: Mourinho'nun Trabzonspor Maçındaki Heyecanı Dünyanın Dilinde
Elini Bir An Olsun İrem Helvacıoğlu'nun Omzundan Çekmeyen Ural Kaspar'ın Gergin Tavırları Tepki Çekti!
YORUMLAR
14.10.2020

Dünyada bulunan en tehlikeli canlı maalesef insandır. hayvanından, bitkisine hemen hemen tüm canlılar bakıldığında doğadan ihtiyacı olan kadarını alıp, geri kalanını doğaya verir. Ama maalesef insan böyle değil. yaradılıştan bu zamana gelişmekteyiz ve maalesef aç gözlülüğümüz, hırsımız da paralel olarak gelişiyor...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ