Aniden Başınıza Gelebilecek Bir Başıboş Köpek Saldırısı Sırasında Asla Yapmamanız Gerekenleri Söylüyoruz!

Son zamanlarda sokak köpekleri saldırıları ile ilgili haberlerin arttığını gözlemliyoruz. Bu durum ister istemez akıllara aniden başımıza gelebilecek bir köpek saldırısından nasıl korunabiliriz, sorusunu getiriyor. Aslında hatırlatmak gerekir ki köpek saldırısı sırasında asıl önemli nokta köpek tarafından ısırılmamak çünkü kuduz olma ihtimali birçoğumuzu korkutuyor. Ancak sokak köpeklerinin büyük bir çoğunluğunun da sahipli ya da sahipleri tarafından terk edilmiş hayvanlar olduğunu da unutmamak gerekir. 

Köpek saldırısından korunmak için yapmanız gerekenler çok basit. Asıl dikkat etmek gerekenler ise yapmamanız gerekenler... Haydi bir bakalım!

9. Korktuğunuzu hissettirmeden kendinize güvenli durun.

Sokakta yürürken aniden bir köpek size doğru koşmaya ya da havlamaya başlarsa sakin ve güvenli bir dik duruş oluşturun. Ona yukarıdan ve korktuğunuzu hissettirmeden bakmalısınız. Köpekler korkan kişileri hemen anlayabiliyor ve bu durum kişiyi savunmasız hale getiriyor.

8. Hemen bir yokuş bulup çıkmaya başlayın!

Köpeklerin ön ayaklarındaki kasları zayıf olduğu için, yokuş çıkmakta yetenekli değillerdir. Bu nedenle peşinize takılan bir köpekten kurtulmak için yokuş yukarı çıkarsanız size yetişmesi pek kolay olmayacaktır.

7. Tehlike geçene dek hareket etmeden bekleyin.

Köpekler genellikle hareket eden cisimleri takip etme eğilimindedir. Örneğin hareket halindeki arabalara havlarlar ancak duran arabalara tepki göstermezler. Bu nedenle köpekten kurtulmak için hareket eden bir cisim üzerinde iseniz durdurun ya da hareketsiz bekleyerek gitmesini bekleyin.

6. Onun alanından uzaklaşın.

Eğer bir köpek size havlıyor ya da üzerinize geliyorsa muhtemelen onun alanını işgal ediyor olabilirsiniz. Bu yüzden eğer böyle bir durumdaysanız o alandan uzaklaşmayı deneyin.

5. Saldıran köpeğe şemsiye açın.

Köpekler şemsiyeden korkuyorlar bu nedenle size doğru gelen ve saldıracak köpeğe tutup şemsiye açabilirsiniz.

4. Köpek kovucu cihazlar kullanın.

Bu aletlerin en önemli özelliği  insan kulağının duyamayacağı ses dalgaların yaymasıdır. Böylece saldırı anında köpeği uzaklaştırabilirsiniz.

3. Dostane yaklaşın.

Köpekler ıslık sesine kodlanmıştır. Bu nedenle size doğru gelen bir köpek varsa ona ıslık çalıp, elinizi uzaktan uzatabilirsiniz. Bu onu biraz da olsun telkin edecektir.

2. Komut verin.

Daha önce sahiplenilmiş ve sokağa bırakılmış çok fazla köpek var. Bu nedenle size saldırmak isteyen köpek bunlardan biri olabilir. Bu durumda 'Hayır' ya da 'Dur' gibi komutlar vermeyi deneyin. İşe yarayabilir.

1. Bisikleti siper edin.

Eğer bisikletinizle hareket halindeyken size saldıran bir köpek olursa bisikletten inip, önünüze alarak bisikleti kendinize siper edebilirsiniz.

Biber gazı sıkmak!

Saldırı sırasında panikle biber gazına sarılıp doğru yere sıkmak çok zordur. Bu nedenle gazdan siz de etkilenebilirsiniz. Ayrıca bu uygulamadan aşırı rahatsız olan köpek daha da hırçın hareketler yapabilir. Hele ki köpeklerin sayısı fazla ise asla denememeniz gereken bir uygulamadır.

Her köpeği sevmeyin!

Evet biliyoruz onlar çok sevimli ve dostane canlılar ancak hepsinin huyu farklıdır. Kimisi başına dokunulmasından ve okşanmaktan nefret eder. Siz tüm iyi kalpliliğinizle onu sevmek isterken aniden saldırabilir. Dikkat!

Göz teması kurmak!

Köpek size doğru geldiğinde ya da havladığında yapmamanız gereken bir diğer şey ise göz teması kurmaktır. Bu onlara meydan okumak gibi görünür ve daha çok hırçınlaşırlar. En iyisi gözünüzü uzağa dikin ve hiç konuşmayın!

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Acıdan Uyuyamıyormuş! Sağlık Sorunları Yüzünden Memeleri Sürekli Olarak Büyüyen Kadının Hikayesi
Birbirinden Tanınmış İsimlerin Tarihin Tozlu Sayfalarına Karışmaya Yüz Tutmuş Nostalji Dolu Fotoğrafları
Dışarıda Tuvalete Giremeyenlere Kötü Haber: Uzmanlar Tuvaleti Tutma Konusunda Uyardı!
Erken Tanı Hayat Kurtarır: Kadınların Meme Muayenesi Yaparken Atladığı 3 Riskli Bölge

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
YORUMLAR

Bi iki tane olsa iyi sürüyle geliyorlar ona napacaz? Bireysel silahlanma gerek

15.10.2022

Yerden taş alıp atarmış gibi yap.

15.10.2022

Bu denilenler bir-iki köpek için işe yarar, bir şey fırlatıyormuş gibi yapmakta işe yarar. Ama bir sürünün saldırısına uğradıysanız yapacağınız hiçbir şey yok. Kaderinizle başbaşasınız.

15.10.2022

İlk ve sürü başı saldırmaz ise korkmayın. Köpekler sürü mantığı ile hareket eder. Sürü başını korkutup durdurursanız hiç biri saldırmaya cesaret edemez. Ses, çıkaracağınız en yüksek ses ya da bir nesne yardımı ile ses çıkarın, sesten her canlı korkar. İnsanlar da

22.09.2023

Silahlanın

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ