Ani Ölümüyle Moda Dünyasını Yasa Boğan Virgil Abloh'un İlham Verici Yaşam Öyküsü

Moda dünyası dün çok ani bir ölümle sarsıldı. Louis Vuitton erkek koleksiyonu kreatif direktörü ve son yılların en popüler markası Off-White'ın kurucusu Virgil Abloh uzuz süredir boğuştuğu nadir hastalıktan dolayı hayatını kaybetti.

Moda dünyasının en önemli ve popüler figürlerinden biri olan tasarımcı Virgil Abloh, hayatını kaybetti.

Ailesi tarafından dün akşamüstü yapılan açıklamada ünlü tasarımcının uzun yıllardır savaştığı nadir bir kanser türü olan kardiyak anjiosarkoma ile mücadelesine yenik düştüğü belirtildi.

41 yaşındaki Virgil Abloh, son yılların en popüler tasarımcılarından biriydi.

Ganalı göçmen bir ailenin çocuğu olarak Illinois'de doğan ve önce inşaat mühendisliği okuyup ardından mimarlık alanında yüksek lisans yapan Virgil Abloh, modaya ilgisini yüksek lisans yaparken okuduğu kampüste ünlü mimar Rem Koolhaas'ın eseri olan bir bina yapılmasıyla keşfetmiş. Ünlü modaevleriyle çalışan mimardan ilhamla o da tişörtler tasarlamaya, ünlü moda bloglarında yazmaya başlamış.

Onun kaderini değiştiren ilk kırılma noktası Kanye West ile tanışmasıydı.

Ünlü şarkıcı 2007'de Chicago'da bir özel tişört baskı mağazasına girince Virgil Abloh'la tanışmış ve ikili o günden itibaren birlikte çalışmaya başlamış. İkili birlikte Fendi'de staj yaptı ve Kanye West'in kreatif asistanı olarak 2009'da Kanye West'in Louis Vuitton'la ortak yaptığı ilk ayakkabı koleksiyonunu çıkardılar. Bu deyim yerindeyse moda dünyası için bir devrim oldu.

"Modanın yeni bir şeye ihtiyacı var. Şu an çok durgun. Yeni şey ne olabilir?" diyen tasarımcı gelmekte olanı gördü ve sokak modasını lüks modayla bir araya getiren ilk isimlerden oldu.

Sokak modası her zaman lüks modanın ilham kaynaklarından olmuştur. Vivienne Westwood gibi tasarımcılar sokakla podyumu harmanlayan koleksiyonlara imza attı. Ancak Virgil Abloh ve Kanye West bu durumu bir adım daha ileri taşıyarak katı tutumlu Fransız modaevlerine sokağın ruhunu getirdi.

Louis Vuitton koleksiyonuyla markanın CEO'su Michael Burke'ün dikkatini çeken tasarımcı bir yıl sonra Kanye West'in kreatif ajansı "Donda"nın direktörü oldu.

Bu dönemde kendisi de bir marka kurdu ve elde kalan eski sezon marka ürünlere kendi tasarımlarını ekleyerek yüksek fiyatlara satıyordu. Ancak bu markayı kısa sürede kapattı ve 2013'te ikinci markası Off-White'ı kurdu.

Lüks sokak stili markası Off-White kısa sürede büyük bir fenomene dönüştü.

Markanın okları, büyük harfleri, fermuarları, plastik etiketleri ve sarı siyah emniyet bandı kısa sürede imzası oldu. 2014'te ilk kadın koleksiyonu çıkan Off-White, en sevilen lüks markalar arasına girdi.

2018'de yapılan bir tüketici araştırmasında Off-White dünyanın en havalı markası seçildi.

Bu dönemde IKEA ile işbirliği yapan Vrigil Abloh, Louis Vuitton'ın hala markajındaydı. 2018'de markanın erkek koleksiyonunun başına getirildiği açıklandığında büyük olay oldu.

Virgil Abloh sadece markanın değil, tüm Fransız modaevleri tarihinin ilk Afrika kökenli direktörüydü.

Bugüne kadar çok az sayıda siyahi tasarımcı bu firmalarda çalışmıştı. Louis Vuitton'ın Virgil Abloh yönteimindeki ilk şovuna adeta ünlü akını oldu; Rihanna, Kim Kardashian, Kanye West, Kylie Jenner, Travis Scott, A$AP Rocky gibi isimler izleyici olarak katılırken; Kid Cudi ve Playboy Carti gibi şarkıcılar da podyumda yürüdü. Bu defile moda dünyasında her açıdan büyük bir kilometre taşıydı.

Sadece moda tasarımcısı olmayan Virgil Abloh, sanatçı kimliğini de sık sık ortaya koydu.

Ünlü Japon sanatçı Takashi Murakami ile işbirlikleri yapan isim, müzikle de ilgiliydi ve pek çok ikonik albüm kapağını tasarladı. Son olarak geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden rap yıldızı Pop Smoke'un 'Shoot for the Stars, Aim for the Moon' albümünün kapağını tasarlamıştı.

Hailey Bieber'ın ünlü Off-White gelinliğini de tasarlayan Virgil Abloh, gelinliğin kuyruğuna yazdığı "ölüm bizi ayırana dek" sloganıyla tüm zamanların en ikonik gelinliklerinden birine imza atmıştı.

Çok nadir görülen kalp kanserine yakalanan ve bir süredir hastalığını gizleyerek tedavi gören ünlü tasarımcının vefatı ünlüler dünyasını sarstı.

Victoria Beckham'dan Kendall Jenner'a dünyaca ünlü pek çok isim üzüntülerini dile getirdi.

40 yıllık kısa bir ömre çok şey sığdıran Virgil Abloh'un adı tüm zamanların en ilham verici tasarımcıları arasına yazıldı bile.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Modaya İlgi Duyan Herkesin Aklında Bulunması Gereken İlginç Detaylarıyla Her Gün Giydiğimiz Sıradan Kıyafetlerin Tarihini Öğrenmeye Ne Dersiniz?
2000 Yılından Günümüze Moda Algımızın Nasıl Hızlı Değiştiğinin Kanıtları
Kadın Haklarının Acı ama Güçlü Tarihi: Muhtemelen Feminizm Tarihinde Yer Edindiğini Bilmediğiniz 12 Kıyafet ve Moda

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık