Angry Birds-NASA İttifakı Güçlendi

NASA, Angry Birds'ün uzay versiyonundaki yeni güncelleme için oyunun yapımcısı Rovio ile bir araya geldi. Güncellemede, uzay hakkında gerçek bilgiler ve NASA uzay araçları yer alıyor.

Mobil oyun dünyasını kasıp kavuran Angry Birds, küçük yaşlardaki kullanıcıların eğitimi için NASA'nın yardımıyla güncellendi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) görev yapan ABD'li astronot Don Petit tarafından Mart 2012'de tanıtımı yapılan Angry Birds Space, yine NASA'nın yardımıyla yeni bir güncelleme sundu. Oyunun yapımcısı Finlandiyalı Rovio, kısa süre önce sunduğu Beak Impact versiyonuna yeni görevler ve sürpriz bir karakter eklendiğini açıkladı.

Apollo 11 görevinde Ay'a ayak basan ikinci insan olarak tarihe geçen Buzz Aldrin'i temsil eden bir kuş karakter bulunduran Beak Impact, oyunun diğer ana karakterleri domuzlarla asteroit madenciliğini konu alacak. 40 bölümden oluşan oyunda, oyuncular radyoaktif, soğuk ve sıcak asteroitleri keşfederek değerli madenleri çıkarmaya çalışacak. Buzz Aldrin'i temsil eden kuşun Angry Birds versiyonu, Mighty Buzzard adını taşıyor.

Beak Impact'in bir diğer özelliği, Orion insanlı uzay kapsülü; asteroit keşif aracı OSIRIS-Rex; kuyrukluyıldız kaşifi Deep Impact ve Vesta asteroidini inceleyen Dawn uzay aracının yer alması olacak.

NASA, Rovio ile yaptığı işbirliğiyle, bugüne kadar 100 milyondan fazla indirilen oyunun yardımıyla asteroit görevleri hakkında milyonlarca çocuğu bilgilendirmek istiyor. Angry Birds'ün tüm versiyonları, mobil dünyada 1 milyar barajını geçme başarısını göstermişti.

Angry Birds Space Beak Impact, iOS ve Android ile indirilmeye hazır.

  • Al Jazeera

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklamalar: Yeni Anayasa, Netanyahu, Ekonomi...
Cübbeli Ahmet’ten Al Haberi: “Platonik Aşıklar Şehit Olur”
Ediz Ün İstifa Etti: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün İstifasını İstemişti