Birçok farklı özelliğe sahip olmalarına rağmen Android telefonların tamamı aynı işletim sistemine sahip. Biz de sizler için Popular Science'den tüm Android telefonlarda uygulayıp kişiselleştirebileceğiniz 19 tane ayar derledik.
Birçok farklı özelliğe sahip olmalarına rağmen Android telefonların tamamı aynı işletim sistemine sahip. Biz de sizler için Popular Science'den tüm Android telefonlarda uygulayıp kişiselleştirebileceğiniz 19 tane ayar derledik.
Android telefonunuza bakarken gözlerinizi kısmanıza gerek yok! Ayarlar kısmında önce ekran daha sonra yazı boyutu seçeneği ile ibreyi sürükleyerek kendinize uygun yazı boyutunu ayarlayabilirsiniz. Yaptığınız bu ayar uygulamalarınıza da uygulanacaktır.
Ayarlar>Güvenlik>Cihazımı Bul aşamalarıyla Android takip sistemini etkinleştirerek telefonunuzun kaybolmasını engelleyebilirsiniz.
Parmağınızı yukarıdan aşağıya sürükleyerek erişebileceğiniz hızlı ayarlar panelinde Wi-Fi, Bluetooth ve El Feneri gibi ayarlara kolayca ulaşabilirsiniz. Ancak bu paneli de sol üstteki kalem butonundan düzenleyerek daha da elverişli hale getirebilirsiniz.
Ayarlar> Pil> Pil Kullanımı aşamaları sayesinde batarya kullanımınızı görebilirsiniz.
Ayarlar> Bağlı Cihazlar> Yönlendir adımları ile telefonunuzun ekranını dilediğiniz ekrana yansıtabilirsiniz.
Yeni bir uygulama indirdiğinizde, uygulamanın kısayolu otomatik olarak ana ekranda gözükür. Bunu engellemek için Ev Ayarlarına girip 'Ana ekrana simge ekleme' seçeneğini kapatmalısınız.
Hangi uygulama kişisel bilgilerinize ne kadar sahip görmek ve değiştirmek isterseniz Ayarlar>Uygulamalar&Bildirimler adımlarıyla bir uygulama seçip o uygulamanın erişimlerini düzenleyebilirsiniz.
Ayarlar> Ağ&İnternet> Veri kullanımı adımları ile veri kullanımını kısıtlayabilirsiniz.
Ayarlar> Depo> Akıllı depo aşamaları ile fotoğraflarınız ve videolarınız güvenli bir şekilde Google Fotoğraflar'a aktarılarak telefonunuzun hafızasında yer açılır.
Bu ayar hayatınızı kurtarabilir çünkü herhangi bir kaza geçirdikten sonra telefonunuzu bulan kişinin size ait acil durum bilgilerine ulaşmasını sağlar. Ayarlar> Kullanıcı&Hesap> Acil durum bilgisi adımları ile bu ayarı etkinleştirebilirsiniz
Klavyenizde emojilerin üstüne basılı tutarak cilt tonlarını veya cinsiyetlerini değiştirebilirsiniz.
Ayarlar> Uygulamalar&Bildirimler> Bildirim önceliği aşamaları ile verdiğiniz önceliğe göre bildirimlerinizi düzenleyebilirsiniz.
Tek tuşla bir uygulamayı kullanırken başka bir uygulamaya kolayca geçebilirsiniz.
Ayarlar> Ekran> Renkler adımları ile renk skalanızı ayarlayabilir, renklerin doğallığını ve doygunluğunu düzenleyebilirsiniz.
Ayarlar> Ekran> Gelişmiş> Uyku adımları ile telefonunuzun kullanım dışındayken ne kadar süre sonra kendini kilitleyeceğini ayarlayabilirsiniz.
Gelen bildirimi şu anlık silip sonradan telefonun size hatırlatmasını istiyorsanız bildirimi sağa doğru sürükleyip çıkan saat işaretine basarak telefonunuzun ne kadar süre sonra hatırlatmasını istediğinizi ayarlayabilirsiniz.
ayarlar>güvenlik>akıllı kilit açma>güvenilmiş cihazlar adımları ile telefonunuzu arabanızla eşleştirme sürecinden sonra telefonunuz arabanızın radyosunu her algıladığında otomatik olarak kilidini açacaktır.
Google Uygulamalar>Menü>Ayarlar>Ses>Ses Eşleştirme>'OK Google' ile sesli komut özelliğini etkinleştirebilirsiniz.
Kişiye özel zil sesleri sayesinde aramanın kimden geldiğinı bilip açıp açmayacağınıza telefon ekranına bakmadan karar verebilirsiniz. Bu özelliği ayarlar>sesler>zil sesi melodisi adımları ile kullanabilirsiniz.
Bunları bilmiyorsanız kullanmayın bir zahmet yani.
Aga numarayı yazıp yeşil telefon tuşuna basınca aramaya yapiyorsunuz diyeydiniz bari.
editör telefonun açma tuşuna uzun basınca telefon açılıyor bak. dene kesin beğeneceksin.