Bu özellik, Google Haritalar uygulaması için 2017 yılında kullanıma sunulmuştu. Yaklaşık 5 yıllık bekleyişin ardından bu özellik, Apple'ın kendi Harita uygulaması için de gelmiş oldu. iPhone kullanıcılarının Google Haritalar veya başka harita uygulamaları ile birlikte bu özelliği kullanabildiklerini de hatırlatalım.
Yeni özellikler uzun süredir hem Gmail hem de diğer 3. parti e-posta uygulamalarında aktif olarak kullanılıyor.
Mail'in kazandığı yeni özellikler arasında gönderilen e-postayı geri alma, planlı e-posta gönderimi ve hatırlatma gibi Android platformundan aşina olduğumuz özellikler yer alıyor. Gönderilen e-postayı geri alma özelliği 2018 yılında Gmail için kullanıma sunulmuştu.
Android ekosistemi için ilk olarak 2019 yılında karşımıza çıkan Live Captions özelliği, iOS 16 ile birlikte iPhone modelleri için de kullanıma sunulmuş oldu.
iPhone kullanıcılarının uzun zamandır istediği bir özellik olarak karşımıza çıkan klavye için titreşim geri bildirimi, uzun süren bekleyişin ardından iOS 16 ile birlikte kullanıma sunuldu. Söz konusu özelliğin Android platformunda yıllardır kullanıldığını da hatırlatalım.
Bu özellik sayesinde iPhone, bir kaza olduğunda tespit edebilecek ve yetkililere haber verebilecek. Kaza tespit özelliği ilk olarak Google ile birlikte 2019 yılında karşımıza çıkmıştı. Android tarafındaki kaza tespit özelliği henüz geniş kitlelere ulaşamadı.
Her zaman açık ekran özelliği şu an için sadece iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri için kullanıma sunulmuş durumda. Hatırlatmak gerekirse Apple, Apple Watch Series 5 modeli ile birlikte ilk kez her zaman açık ekran özelliğini kullanıma sunmuştu.
Gelen yeni özellikler ile birlikte kilit ekranına widget eklemek artık mümkün. Kilit ekranına widget ekleme özelliği tıpkı her zaman açık ekran özelliği gibi 10 yıldır Android akıllı telefonlar tarafından kullanılıyor.