Android Cihazlarda Bulunan Deprem Uyarı Sisteminin Malatya Depremini Önceden Haber Verdiği Ortaya Çıktı

Yakın zamanda Android işletim sistemine eklenen deprem uyarı sisteminin Malatya'daki depremi haber verdiği ortaya çıktı. Hayat kurtaran uyarı sistemini nasıl kullanabilirsiniz, açıklıyoruz.

Diyarbakır ve Antalya'da sırasıyla 4.2 ve 4.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Ancak bu depremlerden sonra, akşam saatlerinde Malatya'da 5.3 büyüklüğünde daha büyük bir deprem yaşandı.

6 Şubat'tı yaşayarak sarsılan bölgedeki halk, yaşanan depremler karşısında büyük bir korku yaşadı. Bu depremler, bölgedeki insanların güvenliğini ve huzurunu derinden etkiledi.

Akşam saatlerinde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde gerçekleşen depremin öncesinde ise uyarı sisteminin devreye girerek vatandaşları uyardığı ortaya çıktı.

Google'ın Android telefonlardaki Deprem Uyarı Sistemi, 5.3'lük Malatya depremini 15 saniye öncesinden bildirdiği açıklandı.

Akıllı cihazlarda bulunan çeşitli doğal afet ve deprem uyarı sistemleri aslında tam da bunun için var. Ancak zaman zaman hatalar nedeniyle iyi performansta çalıştığına inanmakta zorlanıyoruz.

Bir deprem anında kullanıcılarına bildirim yoluyla uyarılar gönderen uygulamanın varlığı, olası zararları en aza indirgemeyi hedefler. Bu akıllı uygulama, telefonlarda bulunan ivme ölçerler aracılığıyla yaklaşan sarsıntıları tespit eder ve bu bilgiyi hızlı bir şekilde etkilenen bölgedeki kullanıcılarına iletir.

Bu nedenle eğer siz de Android telefonunuzda uyarı sistemini aktive etmek isterseniz hemen anlatalım...

Google'ın Android işletim sistemine entegre ettiği Deprem Uyarı Sistemi, tüm kullanıcılara ücretsiz bir hizmet olarak sunulmaktadır. Ancak, bu hizmetten faydalanabilmek için kullanıcıların telefonlarında ilgili uyarı bildirimlerini aktif hale getirmesi gerekmektedir.

Bu özelliği kullanabilmek için telefonda 'AYARLAR' menüsüne gidilir. Daha sonra ise Konum>Gelişmiş>Deprem Uyarıları adımları takip edilerek deprem uyarı sistemi aktif hale getirilir.

Bu özellik, yalnızca WiFi, kablosuz internet veya veri bağlantısının açık olduğu durumlarda çalışmaktadır. Bu sayede, olası bir deprem durumunda kullanıcılar hızlı ve etkili bir şekilde bilgilendirilerek önlem alabilmektedir.

İlginizi çekebilir:

Android Cihazlarda Bulunan Deprem Uyarı Sistemi, Türkiye'deki Afetlerde Sınıfta Kaldı!
Malatya’daki 5.3 Büyüklüğünde Deprem Kamerada
Google Deprem Erken Uyarı Sistemi Nedir? Google Deprem Erken Uyarı Sistemi Nasıl, Nereden Açılır?
Naci Görür'den 'Arap Levhası' Uyarısı: 'Depreme Neden Olabilir'

Popüler İçerikler

Komedyen Polemiği Dallanıyor: Usta Oyuncu Zihni Göktay'dan Cem Yılmaz ve Hasan Can Kaya Atışmasına Olay Yorum
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
Nagehan Alçı'dan Canlı Yayında Güldüren Rasim Ozan Kütahyalı Göndermesi: "Neler Çektim"
YORUMLAR
11.08.2023

Depremin merkez üssündeyseniz önceden bildirim alma şansınız olmuyor bildiğim kadarıyla. Belirli bir uzaklıkta olmanız gerekiyor.

Bana da geldi 10 saniye geçmeden beşik gibi sallandık

11.08.2023

Çevre illere gönderdi bildirimi . Merkez üzerinde bildirim yok. yanlış bilgi vermeyin

TÜM YORUMLARI OKU (4)