Android 5.0’da Trusted Places İle Ekran Kilidi Açın

Android 5.0’da Trusted Places İle Ekran Kilidi Açın

techkafa.com

Google Play ‘in Android 5.0 için çıkarttığı Trusted Places ile evdeyken sürekli ekran kilidi girmekten kurtulabilirsiniz. Artık sürekli şifre girmeye son.

Bu günlerde çoğumuz güvenlik açısından veya telefonumuzun karıştırılmasından haz etmediğimizden olsa akıllı kilitleri kullanıyoruz. Fakat bu telefonumuzu kendimiz de kullanırken sık sık kilidi açmak için deseni çizmek ve ya şifreyi girmek bir süre sonra bıktırıcı olabilir.

Bu durumu keşfeden Google da Android 5.0 için bir yenilik çıkarttı. Google Play Store ‘da bulunan özelliğine eklenecek olan “Trusted Places” (Güvenilen Yerler) ile mobil cihazınıza her seferinde şifre girme derdinden kurtulabilirsiniz. Bu özellik önceden belirlediğiniz yerlerde kilit ekranını ortadan kaldırabiliyor (Mesela kendi eviniz gibi).

Ayrıca belirlediğiniz yerin dışında belirlenmiş Bluetooth veya NFC cihazlar menzilde olduğunda da kilit ekranına geçebilirsiniz. ilk olarak Android 4.0′ a çıkan yüzünüz ile kilit açma özelliğini de kapsıyor.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

KAP’a Resmi Açıklama Yapıldı: Ahlatçı Holding, Yozgat’ta 4 Milyar Dolar Değerinde 41 Tondan Fazla Altın Buldu
Milli Eğitim’den Bir Yeni Değişiklik Daha: Okula Başlama Yaşı Yeniden Değiştiriliyor!
TasteAtlas Açıkladı: Türkiye'nin En Kötü Yemeği Belli Oldu!