Anayasa Teklifi En Geç Cumartesi Meclis'te

AK Parti ve MHP, Anayasa teklifi metni üzerinde anlaştı. AK Parti'nin anayasa teklifini Cuma ya da Cumartesi günü Meclis'e sunması bekleniyor.

Ankara Kulisi: Anayasa Paketinde Seçim Yaşının 18'e Düşürülmesi ve 'Yedek Vekillik' de Olacak

Ne olmuştu?

AK Parti, başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliği paketini 16 Kasım'da MHP'ye göndermişti. Buna göre sistemin adı ‘cumhurbaşkanlığı’ olacak, cumhurbaşkanının iki yardımcısı olacak, bakanlar da dışarıdan atanacaktı.

1 Aralık’ta üçüncü kez Bahçeli ile bir araya gelen Başbakan Yıldırım, MHP ile mutabakat sağladıklarını ve teklifin kısa süre içerisinde Meclis’e geleceğini söylemişti.

Bahçeli: 'Anayasa Çalışmalarında Pürüz Yok'

Son olarak 5 Aralık’ta sürpriz bir görüşme gerçekleştiren ikiliden Bahçeli “Anayasa çalışmalarında pürüz yok” açıklaması yapmıştı

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR
08.12.2016

Şu kalan 6-7 ay içinde ne kadar insanı başkanlık hakkında bilgilendirirsek o kadar iyi.. Yoksa bazı kesimdeki insanlar, "nasıl sa Reisimizin işine gelecek ver gitsin be evet'i." mantığı içinde verecekler evet'i. Ha araştırıp bilen, gene de evet verenlere bir şey deme hakkım yoktur, özgür iradeye saygım var, ancak cahilliğe saygım yok.

08.12.2016

79 milyon nüfus,umurlarında değil,Anayasamıza en fazla zarar veren tipsizler bunlar ve anlaşmışlarmış,..Hırsızı yakalayanlara vatan haini diyenlerde bunlar,ben elektrik faturasına zorlanırken,yastık altındaki dolarlarımın bozulmasını isteyende bunlar,daha ne diyeyim,illa küfürmü edeyim,..tek kelimeyle bu KÜSTAHLARA,..

08.12.2016

Sizler ne kadar güzel insanlarsınız bu aç gözlü asgari ücretliler 300 lira zammın üstüne bir o kadar daha isterken zam falan düşünmeden ülkenin geleceği için kendinizi heba ediyorsunuz

TÜM YORUMLARI OKU (5)