AYM Başkanı Zühtü Arslan'dan Açıklama: "Beğenmeyebilirsiniz, Uymak Zorunlu"

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, son dönemde özellikle iktidar tarafından eleştirilen AYM kararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Arslan, 'Hiç kimsenin Anayasa Mahkemesinin hükümlerine ilişkin anayasa yorumunu kararlarını beğenme ve yükümlülüğü bulunmamaktadır. Ancak beğenmesek de bir hukuk devletinde bu kararlara uyulması anayasal zorunluluktur' dedi.

Anayasa Mahkemesi’nde bugün Yüksek Mahkeme’nin yeni üyesi Yılmaz Akçil’in yemin töreni gerçekleştirildi.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da yer aldı.

AYM Başkanı Zühtü Arslan, törende bir konuşma gerçekleştirdi. Zühtü Arslan özellikle son dönede bazı siyasilerin yoğun şekilde eleştirdiği AYM kararlarına ilişkin şunları söyledi:

'Temyizden geçerek kesinleşmiş yargı kararlarından sonra, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar ve yaptığı yorumdan sonra, görüş farklılıklarının bulunduğu gerekçesiyle AYM’nin kararlarına uyulmamasının yasal temeli yoktur...

Elbette AYM’nin kararlarını ve Anayasa hükümlerine ilişkin yorumunu beğenmeyebiliriz. Ancak bir hukuk devletinde katılmasak da bu kararlara uyulması Anayasal bir zorunluluktur.'

Bu haberler de ilgini çekebilir sayın okuyan! 👇

Erdoğan'dan AYM'ye Yeni Atama: Dengeler Nasıl Değişti?

👇

Reuters Duyurdu: Starbucks Türkiye El Değiştiriyor!

👇

Hüseyin Çevik Sessizliğini Bozdu: Diyarbakırlı Ramazan Hoca Cinayeti Hakkında Açıklama

👇

Sigara Kullanımı ile Akciğer Kanseri Arasındaki Oransal Bağ Ortaya Çıktı!

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
08.02.2024

Reis'e meydan okuyan koca yürekli adam Yarın çok karışacak olaylar... 🤪🤪🤪

08.02.2024

Bu @Tony Soprano şeysi beni engellemiş. Buraya yazıyorum kusura bakma lütfen. Ama bu mercimek kadar beyinli şeye demeden duramadım. "Uuu, sende -tabi ki de- geleceği değil, geçmişi gördüm.... Ülkeyi modern, bağımsız ve milletiyle bir Cumhuriyet olarak kurulmasını engellemek için İngilizlerin İstanbul'u/ülkeyi işgal etmelerine ses çıkarmayan, İstanbul'da temsili de olsa kalalım diyen saltanat şakşakçılarının satılmış ve hainlik kokan ruhunu gördüm. Sizler ülkenin hiç bitmeyen azılı düşmanları ve kanını emen sülüklerisiniz. Kimseye faydası olmayan ama üç kuruş için milliyetini, Türkleri ihbar etmeye çalışıp, kendi ayakları üzerinde bağımsız bir şekilde var olmaya çalışan ülkeye zarar vermek isteyen ve kendini saltanat destektiçisi sanan satılmış klasik ve modern zamanlara kadar gelmiş dandik bir işgalci uşağısın. Yazıklan sanaaa."

08.02.2024

N/A...Hukuk devletinde uymak zorunlu demiş... Bu ülke hukuk devleti kategorisinden çıkalı çok oldu. Hukuk devleti görünümlü muz cumhuriyeti.

08.02.2024

Eee uyulmadı 🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ