Anasonun Vücuda Yararları Nelerdir? Anason Nelere İyi Gelir? Anasonun Faydaları ve Zararları...

İnsanlar tarafından tarih boyunca kullanılan anason, oldukça şifalı bir bitkidir. Anason çeşitli içkilerde, öksürük şuruplarında, ağrı kesici ilaçlar gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Ayrıca çay ve baharat olarak da tüketilmektedir. Birçok sağlık problemine iyi gelen bu bitki, özellikle sindirim sistemi üzerindeki etkisi ile bilinir.  Aynı zamandan epilepsi nöbetlerinde ve stres gibi durumlarda tüketilmektedir. Sadece yetişkinlerde değil, uyku problemi yaşayan bebeklerde de doktor kontrolünde kullanılabilir. Peki anasonun vücuda yararları nelerdir? Anason nelere iyi gelir? İşte anasonun faydaları ve zararları...

Ana vatanı Doğu Akdeniz olan anason, maydanozgiller familyasına aittir. Anason bitkisinin tohumundan elde edilir. Özellikle yemek ve çeşitli içeceklere çeşni katmak için kullanılır. Aynı zamanda köpek ve kedi mamalarında da anason bulunmaktadır. Anason tohumun ezilmesi ile ortaya çıkan yağı da sağlık için oldukça yararlıdır. Ancak bu yağ, birçok işlemden sonra kullanıma gelir. Bu bitkinin içerisinde yoğun olarak C vitamini ve B vitamini bulunur. Aynı zamanda magnezyum, kalsiyum, fosfor, sodyum, çinko, demir, bakır, selenyum, potasyum gibi birçok vitamine ve mineral bulunmaktadır. Anasonun vücuda yararları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Anasonun Vücuda Yararları Nelerdir? Anasonun Faydaları ve Zararları

Anason kozmetik, eczacılık başta olmak üzere birçok alanda kullanılır. İnsan sağlığına etkisi de oldukça fazladır. Özellikle sindirim sistemi hastalıklarının tedavisinde sıklıkla başvurulacak bitkilerden biridir. Kusma, mide bulantısı, ishal, gaz problemleri, şişkinlik, dispepsi, gastrit gibi sorunları gidermede etkilidir.

Anason çay olarak da tüketilmektedir. Bu çayın balgam söktürücü özelliği bulunur. Ciğerleri rahatlatarak sorunları giderir. Grip, nezle ve soğuk algınlığına da iyi geldiği bilinir. Yapısında bulunan vitaminler bağışıklık sistemini güçlendirerek bakteri ve virüslere karşı vücudu korur. Kan basıncı düzenlenmesine yardımcı olur. Sakinleştirici bir etkisi bulunur. Bu nedenle migren gibi şiddetli ağrıları geçirir. Anason, uyku problemi yaşayanlar tarafından da oldukça sık tüketilir.

Anasonun yüksek miktarlarda alınması insan sağlına zarar verir. Özellikle hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktor kontrolünde tüketilmesi gerekilir. Alerjik bünyeye sahip olan insanlarda, anason çeşitli problemlere yol açar. Anason alerjisinde kaşıntı, şişme, vücutta yanma gibi belirtiler görülür. Östrojen ilaçları ile anasonun birlikte tüketilmesi önerilmez. Hormon tedavilerinin etkisini azalabilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Hindistan Cevizinin Vücuda Yararları Nelerdir? Hindistan Cevizinin Faydaları ve Zararları
Alabaş Nedir? Alabaşın Faydaları ve Zararları
Bal Kabağının Vücuda Yararları Nelerdir? Bal Kabağının Faydaları ve Zararları
Avokadonun Vücuda Yararları Nelerdir? Avokadonun Faydaları ve Zararları

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!