Anaokulundaki Çocukların Dersine Giren Cami İmamına Tepkiler Yükseliyor

Karamürsel, Kocaeli'deki bir anaokulunda, 'Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum' (ÇEDES) Projesi çerçevesinde, bir cami imamı öğrencilere ders verdi. İmam, çocuklara yardımseverlik ve merhamet konularında hikayeler anlattı. Ancak, bu durum bazı tepkileri beraberinde getirdi. İmamın anaokulu öğrencilerine ders vermesi, tartışmalara yol açtı.

Türkiye'nin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın birlikte imzaladığı bir protokol çerçevesinde, Kocaeli Karamürsel Anaokulu'nda bir cami imamı ders öğrencilerin derslerine girmeye başladı.

"Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) Projesi, adı verilen bir programın parçası olarak "yardımseverlik ve merhamet" teması üzerine anaokulunda bir etkinlik düzenlendi.

ÇEDES ilk kez MEB, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan bir protokolle hayata geçirildi.

Projenin amacı, öğrencilerin 'milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren bireyler' olmasını sağlamaktı. Bu amaçla, okullarda değerler eğitimi verilmesi ve çeşitli projeler ve etkinlikler düzenlenmesi teşvik edildi.

Karamürsel Ulu Camii'nin İmam Hatibi Osman Akbaş, öğretmenlerin gözetiminde çocuklara yardımseverlik ve merhamet konularında hikayeler anlattı. Dersin sonunda, imam anaokulu öğrencilerine ikramda bulundu.

Anaokulu yönetimi, imama teşekkürlerini sundu. Ayrıca, Filistin'e yardım etmek amacıyla bir bağış kampanyası düzenlendi ve bu kampanyaya veliler de katıldı.

Ancak, imamın anaokulunda ders anlatmasına bazı kesimlerden tepki geldi. Bu etkinliğe karşı change.org adlı internet sitesinde "Laik, bilimsel, kamusal eğitim talep ediyoruz" başlıklı bir kampanya başlatıldı ve bu kampanyaya yaklaşık 19 bin kişi imza attı.

Kampanya, ÇEDES Projesi çerçevesinde okullarda öğrencilere "manevi danışman" adı altında imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kur'an kursu hocaları tarafından değerler eğitimi verildiğini belirtti. Ayrıca, okullarda zorunlu seçmeli din dersleriyle birlikte laik eğitimin hedef alındığı vurgulandı.

Ayrıca oy kullananlar ÇEDES Projesi'nin, zorunlu seçmeli din derslerinin ve anaokullarında mescit açılması yönündeki kararların iptal edilmesini talep etti.

Sosyal medyada vatandaşlar bu yeni uygulama hakkında fikirlerini de belirtti.👇🏻

twitter.com

Destek verenlerin yanı sıra karşı çıkanlar da vardı.

twitter.com

İşte vatandaşın tepkisi:

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

twitter.com

İlginizi çekebilir:

Bir Kullanıcının Cins Köpeğinin Yavruladığını Duyurması Üzerine Sosyal Medyada Ortalık Toz Duman Oldu
Kadınlara Taciz Mesajları Atıp Reddedilen Erkeklerin Pişkinliği Sinirlerinizi Zıplatacak
İstanbul'da Bir Restoranda Üç Kişilik Kahvaltı Sipariş Eden Vatandaşa Gelen Hesap "Yuh" Dedirtti

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
YORUMLAR
21.12.2023

Öğretmenlerimiz camilere gidip cemaate ders anlatıyor mu ? Anaokulunda ne işi var imamın ?

21.12.2023

Orospu çocuğu sensin milletin çocuğuna ne biçim konuşuyorsun yavşak sabah sabah ağzımı bozma benim..

21.12.2023

Uzak tutun çocuklardan şu amk adamlarını

21.12.2023

Ortalıkta ne kadar tecavüzcü katil sapik varsa hepsi madde bağımlı alkolik ayaş asıl sizi gibileri uzak tutmalı o masumlardan şerefsisler

21.12.2023

Yeni bir nabız yoklama taktiği, hiç hoşuma gitmedi. Küçücük çocuklara merhamet anlatmak imama düşmez, o yaş grubuna söylenen her kelime seçilerek söylenmelidir. Ayrıca sınıfta neden şark köşesi kurulmuş??

TÜM YORUMLARI OKU (108)