Onedio Logo

Analiz Sonucu Mikrop Saçtığı Tespit Edilmişti: ‘Böbrek Taşını Erittiği’ İddia Edilen Suya İnsan Akını

Kapak Görseli

Muş’ta ‘böbrek taşını erittiği’ iddia edilen ve ‘şifalı’ olduğu sanılan su, Türkiye'nin dört bir yanından gelenlerce içiliyor. Uzmanlar, sudaki mikropların böbrek yetmezliği nedeniyle ölüme sebep olabileceğini vurguluyor.

null Görseli

Muş'a 40 kilometre uzaklıktaki Gümüşali köyü kırsalında çıkan ve böbrek taşını erittiği iddia edilen su ile ilgili geçen yıl analizler yapıldı.

"Bu çevredeki insanlar, suyun şifalı olduğuna inanıyor"

"Bu çevredeki insanlar, suyun şifalı olduğuna inanıyor" Görseli

Sağlık Müdürlüğü'nce yapılan analizde suyun mikrop saçtığı tespit edildi. Uzmanların uyarılarına rağmen Türkiye'nin dört bir yanından Gümüşali köyüne gelenler, sudan içmeye ve bidonlarla evlerine taşımayı sürdürüyor.

Suyu içen arkadaşının böbreğindeki 7 milimlik taşı düşürdüğünü iddia eden Bitlisli Nedim Kaplan, “Bu çevredeki insanlar, suyun şifalı olduğuna inanıyor. Yararını görenler de var. Öbür taraftan da uzmanlar, bu suyun insan sağlığına zararı olduğunu söylüyor ama şifasını gören de var” ifadelerini kullandı.

"Ölüme kadar götürebilir"

"Ölüme kadar götürebilir" Görseli

Böbrek taşını erittiği iddia edilen suyun mikrop saçtığını belirterek uyaran Muş Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Rıfat Somay, şunları söyledi:

“Muş'ta böbrek taşını erittiği iddia edilen ve halk arasında şifalı olarak bilinen suyun, aslında mikrop ürettiği yapılan analizlerde saptanmıştır. İl Sağlık Müdürlüğümüzün tekrarlayan analizleriyle geçen sene de yapıldığı şekilde, bu suların birçok bakteri ve parazit barındırdığı saptanmıştır. Halkımızın bu suları, böbrek taşına iyi geldiğini düşünürken aslında kendilerini zehirlememesi ve bu suları tüketmemesini öneriyoruz. İnsanlar üzerinde sular tüketildikten sonra özellikle ishal, kusma gibi belirtiler, ciddi sıvı kayıplarıyla böbrek yetmezliği ve ölüme kadar götürebilecek durumlar ortaya çıkmaktadır.”

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Mahmut Tanal, CHP'nin Ankara Mitinginde Acil Yardım Ekibini Sırtına Aldı
Mahmut Tanal, CHP'nin Ankara Mitinginde Acil Yardım Ekibini Sırtına Aldı
iOS 26 Yayınlandı: Telefonu Cayır Cayır Yananlardan Telefonu Androide Dönenlere iOS 26 Yorumları
iOS 26 Yayınlandı: Telefonu Cayır Cayır Yananlardan Telefonu Androide Dönenlere iOS 26 Yorumları
Mabel Matiz'in Perperişan Şarkısına Erişim Engeli Getirildi
Mabel Matiz'in Perperişan Şarkısına Erişim Engeli Getirildi
YORUMLAR
13.09.2021

ya arkadaş uyandırmayın kerizleri bırakın içsinler bırakın ölsünler bu ülke safralarından gereksiz oksijen tüketenlerden kaynak israf edenlerden arınsın artık. ülke medeni çağdaş bilimin aklın ışığında yürüyenlere kalsın. bitsin bu insan müsveddeleri ülkede bitsin de biz de cem yılmaz'ın dediği gibi ağırlıklarımızdan kurtulup havalanalım uçalım gidelim buralardan

13.09.2021

ülkede güzel şeylerde oluyor uyandırmayın içsinler

İyi iste bir kisim cahil temizlenmis olur

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ