2017-2018 eğitim öğretim yılında Anadolu Liseleri'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi, haftada bir saatten iki saate çıkarıldı. Bununla birlikte, Biyoloji dersinin sayısı da 3 saatten 2 saate indirildi.
2017-2018 eğitim öğretim yılında Anadolu Liseleri'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi, haftada bir saatten iki saate çıkarıldı. Bununla birlikte, Biyoloji dersinin sayısı da 3 saatten 2 saate indirildi.
Sözcü’den Yurdagül Uygun’un haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi’ni, Tebliğler Dergisi’nde yayınlandı. Buna göre, 2017-218 eğitim-öğretim yılında Anadolu ve Fen Liseleri’nde daha önce haftada bir saat olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi, haftada iki saate çıkarıldı.
Bununla birlikte, 9 ve 10’uncu sınıflarda 3’er saat olan Biyoloji dersi ise 2’şer saate indirildi. 11’inci sınıfta 2 saat olan Felsefe dersi ise hem 10 hem de 11’inci sınıflarda haftada 2 saat olarak okutulacak. Her sınıf için haftada bir saat olan Görsel Sanatlar ve Müzik dersi de 1 saatten 2 saate çıkarıldı.
Anadolu Liseleri’nde 9’uncu sınıfta 6 saat olan Yabancı Dil dersi ise yeni dönemde 4 saate, Fen Liseleri’nde haftalık 7 saat olan Yabancı Dil dersi 4 saate indirildi.
Tarih dersi İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Liseleri hariç olmak üzere diğer liselerin 11.sınıflarında 2 saat okutulacak.
Müfredat değişikliklerinin gelecek eğitim öğretim yılında 9.sınıflarda yürürlüğe konulacak olması nedeniyle haftalık çizelgelerde bu değişikliklere paralel düzenlemeler yapıldığı anlaşılıyor” diyen Eğitim Uzmanı Alaaddin Dinçer, bunu anlamanın mümkün olduğunu ancak biyoloji dersini 3 saatten 2 saate düşürmeyi anlamanın mümkün olmadığını vurguladı.
Dinçer, “Ayrıca din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin 1 saatten 2 saate çıkarılmasının zamanın ruhuna, toplumun bir bölümünün genel hassasiyetlerine ve taleplerine uygun bir değişiklik olduğu değerlendirmeleri yapılabilir. Şaşırmadığımızı ifade etmeliyim. Ancak toplumun tamamının bu yönde taleplerinin olmadığı hepimizin malumu. Bu dersin zorunlu olmaktan çıkarılmasını isteyen toplum kesimleri için liselerde din dersinin 2 saate çıkarılmış olmasını kendilerine yapılmış bir ötekileştirme tutumu olarak görebilirler” diye konuştu.
Her ülke eğitim müfredatını gelecek nesillerden beklentileri üzerine şekillendirir. Obama başkan olduğu zaman yaptığı ilk icraat liselere kodlama dersi koymak oldu. Bunu da “ABD`nin bilişim sektöründeki liderliğini Hindistan, Tayvan gibi Asya ülkelerine kaptırmak üzere olduğu” şeklinde açıklamıştı. Hamdolsun biz de Arapçayı ilkokul düzeyine kadar indirerek gelecek nesillerden beklentimizi ortaya koyduk. 2016 yılı mali verilerine göre Samsung`un cirosu 177 milyar dolar. Türkiye`nin ise 175 milyar dolar. Apple`ın 234 milyar dolar olduğunu yazma elim varmıyor. Güney Kore`nin Huyundai, Kia, Ssang Yong gibi 3 otomotiv markası varken biz yerli ve milli tankımız Altay`ın motorunu üretecek yabancı arıyoruz. Tıpkı İtalyan Augusto firmasına yaptırdığımız yerli ve milli taarruz helikopterimiz Atak gibi.
Sakın bu ülkede çocuk doğurmayın yazık değil mi o çocuğa.
Din dersi komple kaldırılmalı. Kimsenin hikaye dinleyecek vakti yok. Olmamalı.