Anadolu Efes Farklı Kazandı

Türkiye Basketbol Ligi'nin 21. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 42 sayı farkla, 106-64 yendi.

Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelede ilk 5 dakika, Anadolu Efes'in 14-11'lik üstünlüğüyle geçildi. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Markota'yla sayılar bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında özellikle çeyreğin son dakikalarında Krstic'le skor üreten lacivert-beyazlılar, ilk periyodu 25-19 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de iyi başlayan taraf Anadolu Efes, 12. dakikada Krstic'in basketiyle farkı çift hanelere (21-32) çıkard. Bu bölümden sonra özellikle üç sayı çizgisinin gerisinden Vujacic'le skor üreten ve 8-0'lık bir seri yakalayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 14. dakika içinde farkı 3 sayıya (29-32) kadar indirdi. Periyodun kalan bölümünde etkili bir savunma yapan ve potasında sadece 5 sayıya izin veren Anadolu Efes, soyunma odasına 48-34 galip durumda girdi.

Üçüncü periyoda özellikle Krstic ve Perperoglou'yla bulduğu sayılarla 9-0'lık bir seriyle başlayan lacivert-beyazlılar, 24. dakika içinde skoru 57-34'e getirdi. Stepheson ve Wright'la farkı azaltmaya çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a, üç sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzdeyle şut atarak karşılık veren Anadolu Efes, üçüncü periyodu 77-48 üstün geçti.

Son periyotta da etkili oyununu sürdüren ve maçın son bölümünde farkı daha da açan Anadolu Efes, 12 oyuncusunun da sayı ürettiği karşılaşmadan 106-64 galip ayrıldı.

Bu sonuçla lacivert-beyazlılar, ligdeki son 6 maçta 5. galibiyetini aldı. Turuncu-lacivertli ekip ise ligde üst üste ikinci kez sahadan yenilgiyle ayrıldı.

-Anadolu Efes'te iki oyuncu sakatlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında Anadolu Efes'te iki oyuncu sakatlık yaşadı.

Lacivert-beyazlılarda Furkan Korkmaz üçüncü, Deniz Kılıçlı da dördüncü periyotta sakatlanırken, iki oyuncu da karşılaşmaya devam edemedi.

Maraton

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!