Anadolu Ajansı, Merve Dizdar'ın Göğsümüzü Kabartan Cannes Başarısını Adeta Yok Saydı!

Fransa'da  düzenlenen 76. Cannes Film Festivali'ne Nuri Bilgi Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üzerine'' filmi damga vurdu. Yapımda rol alan Merve Dizdar ise prestijli gecede 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünün sahibi oldu. Hem Türk hem dünya basınında yer bulan bu olay devletin resmi kurumu Anadolu Ajansı (AA) tarafından neredeyse görülmedi. Merve Dizdar'ın adını başlığa bile koymayan AA'ya tepkiler çığ gibi büyüdü.

Uluslararası bir festival olan Cannes Film Festivali'nin bu yıl 76.'sı düzenlendi. Dünyanın dört bir yanından katılımı olduğu prestijli gecede her türlü filme yer veriliyor.

Avrupa'daki en önemli 3 film festivalinden bir tanesi olma özelliği taşıyan Cannes Film Festivali'nde bu sene Türk rüzgarı esti diyebiliriz.

Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmi gecenin öne çıkan yapımlarından biri oldu. Ama geceye asıl damgasını vuran kişi Merve Dizdar oldu.

Rol aldığı her yapımda adından söz ettirmeyi başaran Merve Dizdar kadrosunda yer aldığı Kuru Otlar Üstüne filmindeki başarısıyla adeta gözlerimi doldurdu.

Yapımda 'Nuray' karakterine hayat veren başarılı oyuncu Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü.

Şu sıralar Star Tv ekranlarında yayınlanan 'Ömer' dizisiyle kameralar karşısına geçmeye devam eden Dizdar, tüm Türkiye'ye gurur yaşattı. Güzel oyuncu göğsümüzü de kabarttı elbette.

Yeteneğiyle başarıdan başarıya koşan Merve Dizdar sahnede yaptığı ödül konuşmasıyla sosyal medyada bir kez daha büyük yankı uyandırdı.

Dizdar, ''Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray'ın ve Nuraylar'ın duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için, kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye'de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum.'' dedi.

Yalnızca ülkemizde değil, birçok dünya ülkesi basınında da takdir topladı Merve Dizdar, bir kurum hariç...

Devletin resmi bir kurumu olan Anadolu Ajansı (AA), herkesin sayfalarca bahsettiği Merve Dizdar ve onun başarısına yalnızca bir cümle ile yer verdi.

Hatta "Altın Palmiye ödülünün sahibi Fransız yönetmen Justine Triet oldu" başlığıyla yapılan haberin en sonunda Dizdar'ın başarısından bahsedildi.

AA'da yer alan haber metni ise şu şekilde; '''Perfect Days' filminde oynayan Koji Yakusho 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne, Merve Dizdar da 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü. Dizdar, Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini üstlendiği 'Kuru Otlar Üstüne' filminde 'Nuray' karakterini canlandırıyor.''

Konuşmasıyla yüreklerimize dokunan Dizdar'ın fotoğrafına bile yer verilmemesi gündeme bomba gibi düştü desek yanlış olmaz.

Anadolu Ajansı'nın Dizdar'ın başarısını adeta görmezden gelmesine sosyal medyada da tepkiler çığ gibi büyüdü.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Sizin konu hakkındaki düşüncelerinizi oldukça merak ediyoruz...

Yorumlara bekliyoruz...

İlginizi Çekebilir

Merve Dizdar'ın Olağanüstü Başarısına RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu'dan Tepki Çeken Paylaşım
Cannes'da Ödül Kazanan Merve Dizdar'a Eski Eşi Gürhan Altundaşar'dan Büyük Destek
Aralarının Açık Olduğu Konuşuluyordu! Merve Dizdar'dan Ezgi Mola'nın Nikahı Hakkında Açıklama!

Popüler İçerikler

Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
YORUMLAR
29.05.2023

Toplumsal olaylar hakkında konuşma yapmış. Ülkede kadına şiddetin bitip, kadın cinayetine evrildiğini, kadınların yaşam biçimlerine karışıldığını çoğumuz biliyoruz. Kadına yönelik şiddeti önleme kanunu koftiden var. Ek olarak Suriyeli, Afgan, Pakistan vatandaşı mültecilerin kadınları telefonla videoya çekmeleri, taciz etmeleri cabası. İktidar her zaman olduğu gibi üç maymunu oynamaya devam edecek.

29.05.2023

Hele ... hele :) Ya merak ediyorum siz Akittrollerinin sigortaları, maaşları asgariden mi yoksa tam maaş mı yatırılıyor? Karşim :) bak genç takılıyorum, boomer değilim been :) Kadın düşüncesini söylemiş. Sana düşen "düşüncesine saygı duyuyorum, söyleyebilir ancak ben yanlış buluyorum ve katılmıyorum" demek. Kardeşim herkes sizin gibi ya da bizim gibi olmak zorunda değil. Tek bir geçek vardır ama herkes o tek gerçeği kendi doğrusuna göre yaşar, inanır, takip eder. Ne o ya ergen gibi kafasına vura vura öğreteceğiz, falan... Kaç zaman geçti, bir karşınızdakine saygı duymayı ve onu olduğu şekilde kabul etmeyi öğrenemediniz.. Başka Sivas yok yiğenim öğrendi öğrendin öğremedin bu Allah'ın sana verdiği hayatı bom boş, sevgisiz mutsuz harcayıp gidersin. Hadi hadi iyisin yine bizde insan sevgisini bitiremediniz size hala açık kapı bırakmaya çalışıyoruz delikanlı adam...

29.05.2023

Arap Ajansı. yanlış biliyorsunuz

TÜM YORUMLARI OKU (10)