Ana Yemeğinizin Tabakta Yapayalnız Kalmaması İçin Yapabileceğiniz 14 Değişik Yan Yemek

Özellikle bir misafir geleceği zaman tek bir yemek yapmak olmaz. Elbet o et ya da tavuğun yanını tabakta doldurmak şarttır. Eh durum böyle olunca ana yemeğin yanına bir lezzet daha hazırlamak gerekiyor. İşte tabağın yıldızı olan ana yemeğin yanında duranlara da yan yemek deniyor.

Türk mutfağında genelde yan yemek olarak patates püresi, pilav ya da patates kızartması verilmesine alışığız. Eğer yeni yemi mutfağa alışan birinin evindeyseniz o zaman pilav yerini makarnaya bırakabiliyor. O kadar güzel yapılacak yan yemek varken makarna, pilav ve patates üçlüsüne takılı kalmamızın nedenini emin olun ben de çözemedim. Ama size daha çok sebze ağırlıklı olan bu yepyeni yan yemekler içeriğini hazırladım. Taze fasulyenin yanında ne iyi gider, makarnanın yanında ne iyi gider, semizotu yemeğinin yanında ne iyi gider, pilavın, mücverin yanında ne iyi gider diye merak ediyorsanız hadi buyrun içeriğimize.

Hepimize kolay gelsin o zaman!

1. İlk olarak hafif bir tanesiyle başlayalım.

'Amaan bunda ne var be mignon' diyorsunuz biliyorum ama özellikle tavuk yemeklerinin yanını işte bu hafif ve sağlıklı yan yemekle doldurabilirsiniz. Yapmanız gerekense çok basit, domates biraz beyaz peynir ve fesleğenle ufak bir salata hazırlamak üzerini de biraz nar ekşisi ve zeytinyağı ile süslemek.

2. Bu kadar basit olmasın derseniz biraz da tahıl ile tabağı renklendirebilirsiniz.

Yeşil mercimek ve yeşil elma uyumunu denemediyseniz kesinlikle denemelisiniz. Emin olun ben de yapmadan önce bu ikiliye son derece karşı olanlardandım.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

3. Kabak ve mısırın mükemmel uyumu et yemeklerinize eşlik edebilir.

Klasik yan yemeklerin birazcık dışına çıkarak, zorlanmadan süper bir tat elde edebiliriz. Sadece kabak ve mısırı tatlandırmak yeterli olacak.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

4. Patates püresinden biraz uzaklaşarak aynı malzemelerle harika bir lezzet daha yaratabiliriz.

Patates ana yemeklerimizin yanında olmazsa olmazlardan demiştim. Ama bu klişelerden biraz daha uzaklaşıp kremalı peynirli halini tabağımıza taşıyabiliriz. Emin olun daha az zahmetle daha büyük bir lezzet elde edeceksiniz.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

5. Limonlu borokoli yerine kremalısı et ve tavuklarla daha iyi gidiyor!

Brooklyn seven var sevmeyen var farkındayım. Genelde limonlu olarak salatası yapılan brokoliyi bu sefer krema ile tatlandırarak misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

6. "Brokolici degil karnabaharcıyım" diyenlere...

Fırında karnabaharları biraz parmesanla çıtırlaştırarak mükemmel bir yan yemek yaratabilirsiniz. Kolay olmasının yanı sıra zaman zaman kendinize ana yemek olarak bile yapabilirsiniz.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

7. Brüksel lahanası aslında hep yanlış anlaşılıyor.

Normal lahanayı da haşlayıp yemeye çalışsanız tadı kötü gelir asıl olay onu terbiye etmekte. Brüksel lahanaları da hep bu yüzden nefret edilen besinlerden oysaki kendisini biraz balzamik sirke ile soteleyip enfes bir lezzet yakalayabilirsiniz.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

8. Salataların yıldızı havucu farklı bir şekilde de sunabilirsiniz.

Genelde salataların yıldızı olan havucu bir de yemeklere garnitür olarak kullanırız. Bunların yanı sıra koskoca bir ana yemeğin yanına yakıştırmaya ne dersiniz?

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

9. Kök sebze demişken pancarın rengi tabağa tat katacak!

Kök sebzelerden yüzüne bakılmayan bir tane varsa o da zavallı pancardır. Turşusu dışında pek de mutfağa alınmayan pancar özellikle tavuk yemeklerinin yıldızı olabilecek bir sebze. Ben bir deneyin derim.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

10. Biraz daha değişiklik yapmak isterseniz tabaktaki 2-3 mantar oldukça doyurucu gözükecektir.

'Amaan mignon bunlar bizim misafiri doyurmaz ki' derseniz o zaman mantar dolması ile tabağı daha doyurucu hale getirebilirsiniz.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

11. Taze fasulye en sevilen zeytinyağlı peki ya kendisini ara sıcak yapsak?

Tabağa baharı taşımak isteyenlere taze fasulyeden güzel bir öneri olamaz. Özellikle tavuk yemekleri ile harika gidecek fasulyelere limon ile tat vermek emin olun harika oluyor.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

12. Sebzeleri klasik bir şekilde sotelemek yerine biraz süsleyebilirsiniz.

Klasik sebze soteyi yapmak kolay gelebilir ya da tabaktaki duruşu hoşunuza gitmeyebilir. Bu sefer lazanya şeklinde yaparak misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Tarifine buradanulaşabilirsiniz.

13. Patlıcan en sevilen sebzeyse ana yemeğin yanına onu koymadan olmaz!

Patlıcanın her halini tüketen milletiz. Salatası, kebabı, yemeği eh gelin bir de peynir ve domatesli halini et yemeklerimizin yanına davet edelim.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

14. "Aman biz pilavsız yapamayız!" derseniz o zaman biraz değişiklik yaparak enginarlı pilavı tercih edebilirsiniz.

Enginar her türlü yemekle uyumlu olan sebzelerden, eh durum bu olunca yan yemeklerin içinde yer almaması haksızlık olurdu.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Popüler İçerikler

TSK'dan Atatürkçü Teğmenlerin Kılıçlı Yemini İçin Açıklama: "Mesele Kılıç Değil, Emre Uyulmaması"
Icardi'nin A Milli Takım Forması Giymesi İçin CİMER'e Başvuruda Bulunuldu!
RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"
YORUMLAR
15.11.2015

Ben bunları ana yemek olarak yerim yeter.

En sevdiğim onedio editörü <3

16.11.2015

yemek yapmaya başlamamın sebeplerindensin mignon <3

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ