Amsterdam'ın Cinsellik Odaklı İşletmelerinin Yoğunlaştığı Meşhur Bölgesi Red Light District Hakkındaki Her Şey

Amsterdam denildiğinde çoğu kişinin aklına gelen ilk şeylerden biri Red Light District oluyor. Hem eğlence severlerin hem de kültürel gezi planı yapanların dikkatini çeken Red Light District, tüm dünyadaki turistleri cezbeden popüler ziyaret bölgeleri arasında yer alıyor. Sevimli caddelerle çevrelenmiş olan bölge, bu caddeleri gezerken bile kendinizi bir anda Red Light District'in içinde bulmanıza sebep olabiliyor. Zaten bu cadde yürüyerek veya Amsterdam'ın meşhur bisikletlerini kullanarak oldukça kolay ulaşım sağlayabileceğiniz bir yerde bulunuyor. Peki, Red Light District'te bölgeyi bu kadar popüler yapan neler var? Gelin, hep beraber merak edilen noktaları öğrenelim.

Bir değil tam üç tane Red Light District...

Hepimiz Red Light District denildiğinde bir sokaktan bahsedildiğini düşünüyoruz. Aslında Amsterdam'da bu isimle anılan üç sokak var. Bu sokaklar Singelgebied, Ruysdaelkade ve De Wallen. Turistler ve gezginler tarafından ilgi gösterilen sokak ise genellikle De Wallen oluyor çünkü bölgedeki en büyük ve en eski Red Light District olarak biliniyor.

Güneş batarken yanan ışıklar...

Hava karardıktan sonra sokağın adını da aldığı kırmızı ışıklar etrafa yayılmaya başlıyor. Sokağın sağında ve solunda bulunan mekanlarda kırmızı ışıkların yanı sıra farklı giyimli kadınlar da dikkat çekiyor.

300'e yakın kabin...

Sokakta yaklaşık olarak 300 tane kabin bulunuyor ve içlerinde hayat kadınları ziyaretçilerini bekliyor. Bu kabinlerde genellikle perde var ve perde kapalıysa kabinin müsait olmadığı anlamına geliyor. Bu odalar tamamıyla devlet kontrolü altında, vergileri ödenen ve bütün izinlerin kontrol edildiği yerler.

Mavi ışıklara şaşırmayın...

Hayat kadınlarının ziyaretçilerini beklediği odaların bazılarında kırmızı yerine mavi ışıklarla karşılaşılabiliyor. Bu mavi ışık o odada trans bir bireyin olduğunu belirtiyor.

Keyif verici madde kafeleri...

Amsterdam'ın ilginç özelliklerinden biri de hafif uyuşturucu olarak geçen maddelerin satışının serbest olması. Belirli dükkanlarda satılabilen bu maddeler bu bölgede oldukça popüler. Coffeeshop ve Smart Shop olarak bilinen bu dükkanlar turistik geziye gelip farklı şeyler denemek isteyenlerin oldukça ilgisini çekiyor.

Sokağa özel performanslar...

Bu bölgede sokağın genel havasına uygun performansların sergilendiği tiyatrolar bulunuyor. Bu tiyatroların en ünlü olanı ise Casa Rosso. Bu tiyatroda açık ve canlı bir şekilde pornografik bir performans sergileniyor. Bilet alarak şovlar izlenebiliyor ancak görüntü alınmasına kesinlikle izin verilmiyor.

Farklı müzeler farklı bir deneyim...

Seks işçilerinin hayatlarının anlatıldığı, vücuttaki haz bölgelerinin tanıtıldığı veya keyif verici maddeler hakkında bilgilerin bulunduğu müzeler, ziyaretçilere farklı bir deneyim katıyor.

Ülkemizde Hâlâ Birçok Yerde Görebileceğimiz ve Cinsellikle Bağlantılı Garip Gelenekler
Kaynanaların Gerdek Gecesini Loca Keyfiyle İzlediği Bir Tuhaf Kolombiya Geleneği
Damattan Önce Arkadaşın Gelinle Cinsel İlişkiye Girdiği Bir Garip Tayvan Geleneği

Popüler İçerikler

Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
YORUMLAR
15.10.2021

ülke kalkınma planımızı açıklıyorum... öncelikle iç anadolu'da arpa buğday ektiğimiz yerlere kenevir ekiyoruz. Sonra turizm bölgesi niteliğindeki yerlerde coffeeshoplara ve kumarhanelere iş yeri açma ruhsatı veriyoruz. suriyeli afganları kenevir ekiminde çalıştırıyoruz. tayland gibi ülkelerden kumarhane için kurpiyer getiriyoruz. ben gençlik ve spor bakanı oluyorum. ülkede tomorrowland, sziget gibi festivaller organize ediyorum. sonra 3-5 yıla g8 e girip ameriga cok kötü yeğenim diye genç nesillere ders veriyoruz.

15.10.2021

sarayı kumarhane yaparız. bahçesinde after parti yapar balkonda şampanya patlatırız. konser düzenleriz. konsere mahmut orhan, ömer balık, ümmet özcan, bayhan gibi dünyaya mal olmuş starlarımızı getiririz. off off

15.10.2021

bizzat bulundum. leş. özellikle tam turistik alanda. onca doğal ve mimari güzelliğin içinde böyle biyeri tam işlek caddeye yapmaları leş. gündüz vakti bile çalışıyorlar. ortalıkta çüküne asma yaprağı koymuş gezen adamlar mı dersin yoksa s.x müzeleri mi. leş. ordan aile çoluk çocuk geçiyor.

18.10.2021

aileler oranın nasıl bir yer olduğunu bildiği halde geçiyorsa tesadüf ya da mecburiyetten değildir emin ol.

fedöcü.

TÜM YORUMLARI OKU (6)