Amerikalı Aktivist Tamika Mallory'ın George Floyd'un Öldürülmesinin Ardından Yaptığı Tokat Niteliğindeki Konuşma: 'Yağmacılığı Sizden Öğrendik'

ABD'de George Floyd'un öldürülmesinin ardından aktivist Tamika Mallory'nin yaptığı tokat gibi konuşma oldukça ilgi çekti. 'Artık yorulduk. Yağmacılığı, şiddeti sizden öğrendik. İnsanlarımızı öldüren tüm polisleri tutuklayın' diyen aktivistin konuşması büyük yankı uyandırdı.

ABD’de George Floyd’un polis şiddetine kurban gitmesinin ardından tepkiler sürerken, olayın yaşandığı Minneapolis’te pek çok tanınmış isim bir araya geldi.

Eski NBA oyuncusu Stephen Jackson, oyuncu Jamie Foxx ve aktivist Tamika Mallory kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Özellikle Mallory’nin yaptığı konuşma büyük etki yarattı.

İşte o konuşma:

“Eğer Target’ı yaktılarsa umurumda değil. Target bizimle birlikte sokakta olup haklarımızı savunmalıydı. AutoZone, Philando Castile arabasında vurulduğunda neredeydi? İnsanları kışkırtıp camları kıran ve binaları ateşe veren kişilere para ödeyip aramıza salıyorsunuz. Gençler karşılık veriyorlar, öfkeliler! Bunu durdurmanın kolay bir yolu var. Polisleri tutuklayın, onlara suçlama yöneltin. Sadece Minneapolis’tekileri değil. İnsanlarımızı öldüren Amerika’nın her yerindeki tüm polisleri suçlayın. İşinizi yapın. Söylediğinizi yapın ve bu ülkeyi olması gerektiği gibi herkes için özgür hale getirin. Siyahi insanlar özgür değil ve bundan yorulduk. Bize yağmalamadan bahsetmeyin. Yağmacı olan sizlersiniz. Amerika siyahi insanları yağmaladı. Buraya geldiklerinde Amerikan Yerlileri’ni yağmaladılar. Yağmacılığı sizden öğrendik. Şiddeti sizden öğrendik. Eğer bizden daha iyisini bekliyorsanız, önce siz bunu yapın!”

Kaynak: Sözcü

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
31.05.2020

Sağlam konuşmuş kadın helal valla. ABD'deki her siyahi suçludur mantığı bizdeki her Kürt PKK'lıdır mantığıyla neredeyse birebir aynı. Onun dışında bu olayın Gezi'ye benzer tek yanı insanların "Eeeh yeter be!" diyerek sokağa çıkışı. Gezi eylemlerinin ilk haftalarında Erdoğan "Ben yaptım oldu, ağlasanız da zırlasanız da o ağaçlar kesilip o AVM oraya yapılacak" demeyip, fetöcü polislere destan(!) yazdırtmak yerine gidip gençlerle konuşsaydı, dinleseydi. Olaylar o kadar büyümezdi. Aynı şekilde ABD'de de ilk gün gereğini yapıp polisi tutuklasalardı şu an olaylar bu noktaya gelmezdi.

Pasif Kullanıcı
01.06.2020

Doğru aslında. Amerikalı beyazlar kıtayı yağmaladılar sonra afrika'yı yağmalayıp insanları ülkelerinden alıp köle diye kullandılar. Hâlâ ortadoğuyu yağmalama peşindeler. Yani abla haklı. Yağmalama konusunda amerikalıların üstüne yok.

30.05.2020

Amaaan. Bu ırkçılık duyarı da yetti ya. O zaman ülkwelerli için kılını kıpırdatmayan alt sınıf ülkelerin insanların, ülkesi için emek gösterere bir düzen sağladığı ülkeye asalak kene gibi tutunsun. Sonrada ırkçılık diye duyar kassın (suriyeliler) Baba ülken için toprakların için mücadele et. Bu olay için konuşmuyorum genel bi yorum göçmenlik konusunda.

30.05.2020

yalnız göçmenlik mevzu ile şu mevzunun arasında dağlar kadar fark var.mukayese bile edilmez.

TÜM YORUMLARI OKU (31)