Amerika'da Oyunculuk Kazanan ve Desteğe İhtiyacı Olan Defne'nin Twitter'dan Paylaştığı Videoya Gelen Tepkiler

Twitter artık derdimizi anlatıp tüm sesimizi dünyaya duyurabildiğimiz bir platform haline geldi. Dün de Defne adında gencecik bir kız, hikayesini anlattığı ve yardım beklediği bir video paylaştı Twitter'da. Lise son sınıf öğrencisi Defne şimdiden çok iyi bir tiyatro oyuncusu ve yurt dışındaki dünyaca ünlü oyunculuk eğitimi veren okullara başvuru yapıp birçoğundan da geri dömüş almış. Ancak o, kendisine en çok burs veren ve Actor Studio olarak da bilinen Pace Üniversitesi'ni seçmiş fakat okul eğitim ücretinin yalnızca 1/3'ünü karşıladığı için bir miktar yardıma ihtiyacı var. 

Ancak konu ile ilgili çok farklı yorumlar da mevcut. Defne'nin kurgu bir karakter olduğunu ve bu işin sadece para toplamak için olduğunu söylüyor...

Gelin hep beraber hem Defne'yi daha yakından tanıyalım hem de Twitter'dan gelen tepkilere bakalım...

Asude Defne Özkan, Kadıköy Lisesi son sınıf öğrencisi pırıl pırıl bir kız.

Tiyatroyla ilgilenen ve sahnelere aşık olan Defne, en büyük hayali olan oyunculuğu gerçekleştirmek için dünyadaki ilk 10 oyunculuk okullarından sayılan okullara başvuru videosunu yollamış.

Defne videosunu Youtube'a da yüklemiş, şahane yeteneğini buradan görebilirsiniz.

Başvurduğu üniversiteler son olarak Defne'yi New York'a yüz yüze görüşmeye çağırmış ve o da son seçmeleri başarıyla geçmiş.

Çok iyi geçen seçmelerden pozitif seçmeler almış ve Miami Üniversitesi, New York Üniversitesi gibi okullardan kabul almış olmasına rağmen ona en çok burs veren Pace Üniversitesi'ni tercih etmiş.

Bir senede dünyanın farklı yerlerinden yalnızca 15 tane kız öğrenci seçen Pace Üniversitesi'ne kabul edilen Defne, sınıfındaki tek yabancı öğrenci olmuş.

Fakat bunca güzelliğin içinde onu zora sokan bir durum var o da bursunun sadece 1/3'ünü karşılayacak olmaları. Geri kalan burs miktarını ailesiyle birlikte karşılayamayacağını anlatıyor Defne.

Twitter'da derdini anlattığı bu video 2 günde viral oldu ve birçok insana ulaştı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ancak yine de ihtiyacı olan paranın yalnızca %34'ü toplanabilmiş durumda.

Onun gibi genç ve güzel yeteneklere yardım edilmesi gerektiği reddedilemez bir gerçek. Mehmet Günsür, Sarp Apak, Doğa Rutkay ve Hazal Kaya gibi isimlerin de destek olduğu Defne'ye Twitter'dan güzel yanıtlar geldi.

Tabii farklı şekilde düşünenler de olmadı değil...

Olayın derinliklerini araştırıp Defne'nin çok güzel bir plan dahilinde hareket ettiğini söyleyenler de var...

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. 👇

Popüler İçerikler

'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
YORUMLAR
10.05.2019

Yolda yürürken hani durdurup; "Hocam yanlış anlama dilenci değilim. Yol parası lazım varsa 1 liranı alırım" derler ya. Ha işte bu kız onun videosunu yapmış

10.05.2019

ben de ingiltere'de dünyaca ünlü bir okulu kazandım ve çok pahalı olduğu için gitmedim. verdikleri burs üçte birini karşılıyordu. kimseye yazmadım, kimseden istemedim. kusura bakmasın ama yani tiyatro gibi (ki ben tiyatro eğitimi almış da bir insanım) hemen her yerde okunabilecek bir eğitim dalı için para dilenmek çok ayıp geldi bana. ne bileyim bir nükleer fizik kazanırsın, bir mühendislik kazanırsın, bir herhangi bir ülkeye has bir eğitim almaya gidersin mesela arap dili edebiyatı gibi, hani illa orada okunacak birşey anlarım. ama tiyatro okuyacakmış küçük hanım. bir de bu kabiliyetsizlikle yazık yani. sana 60000 lira verip ev alsak daha iyi iş yapmış oluruz hiç olmazsa kabiliyetin olmadığı bir alanda hayal kurmamış olursun. ne olacaksın meryl streep mi: )) ayrıca amerika'daki o okul dışında da oyunculuk eğitimi alacağın dünya kadar harika okul var, şart değil yani. saçma buldum şımarıkça buldum. ayıp buldum. bizleri böyle yetiştirmediler çok şükür.

Tema olarak haklı olabilirsin ancak yazının içeriğine baktığında biraz acımasızca yaklaştığını düşünüyorum. Evet belki bu şekilde destek istemesi biraz yanlış ancak bu şekilde acımasız bir eleştiride bulunabilecek kadar (oyunculuk konusunda) tecrübe sahibi olduğunu düşünmüyorum. Saygılar.

10.05.2019

Herkesin hayali vardır ama sadece düşlenir. herkes dilensin o zaman

10.05.2019

En azından bilimsel akademik değeri olan birşeyler kazanılmış olsa bir aylık maasımı yatırırım bir emekçi olarak, bende hayal ettim vaktinde paramız yoktu okuyamadık bıkkınlık geldi artık toplumun Pollyannacılığından..

TÜM YORUMLARI OKU (77)