Amerika'da Gündem Drag Şovların Yasaklanması: Drag Queen Gösterilerinin Yasakla Engellenmesi Doğru mu?

Drag queen'lik veya Türkçesiyle zennelik; son yıllarda inanılmaz popüler. Erkeklerin kadın kılığına girip abartılı görünümlerle sergilediği gösterilere de drag şov deniyor ve şimdi drag şovların yasaklanması gündemde.

Erkeklerin kadın kılığına girip abartılı görünümlere bürünmesine drag queen'lik; yapılan şova da drag şov deniyor.

Türkçesi zennelik olsa da; drag queen'liğin zennelikten farklı olduğu söylenebilir.

Sık sık translıkla karıştırılsa da drag queen'ler trans değil; insanları eğlendirmek için kadın kılığına giren erkekler.

Ülkemizde Huysuz Virjin, drag queen'liğin öncülerindendi. Son yıllarda Amerika'da çok popüler olan Drag Race gibi televizyon programlarıyla bu gösterilere olan ilgi de arttı.

Drag şovlar özellikle Amerika'da iyice yaygınlaştı. Pek çok mekan müşterilerini eğlendirmek için drag queen'lerle çalışıyor.

Bu şovlarda drag queen'ler dans ediyor, şarkı söylüyor ve para topluyorlar. Bazen kişilere takılarak komedi şovuna da dönüştürüyorlar.

Drag queen'lerin bir amacı da toplumda LGBTQ görünürlüğünü artırmak.

İnsanların cinsiyet kalıplarından sıyrılabildiğini gösteren drag queen'ler toplumun büyük bir kısmının ilgisini çektikleri için LGBTQ görünürlüğünü de artırmış oluyorlar.

Bu görünürlük toplumun bir bölümüne ise rahatsızlık veriyor.

Başta da belirttiğimiz gibi drag queen'ler trans değil. Tamamı eşcinsel, biseksüel de değil. Ancak bir erkeğin kadın kılığına giriyor olması ve bu şekilde gösteri yapması bazı insanları rahatsız ediyor. Buna gerekçe olarak da çocukların yanlış etkilenmesini gösteriyorlar.

Özellikle çocukların bulunduğu ortamlarda cinsellik vurgusu yaptıkları yönünde ithamlar alan drag şovların yasaklanması gündemde.

Bu tartışmaların ardından, Amerika Birleşik Devletleri Tennessee eyaleti drag şovları kamusal alanda yasaklayan ilk eyalet oldu.

Amerika eyalet sistemiyle yönetildiği için her eyaletin kendine göre yasaları oluyor. Bu yasayı da Tennessee'de Cumhuriyetçi senatörler geçtiğimiz günlerde geçirdi.

Yasayı onaylayan vali Bill Lee'nin lisede elbise giyerek kadın kılığına girdiği bir fotoğrafı paylaşıldı ve drag queen'liğin bundan bir farkı olmadığı dile getirildi.

Yapılan resmi açıklamada başta LGBTQ veya drag queen topluluğu olmak üzere hiçbir grubun hedef alınmadığını, yasanın sadece kamusal alanda aileleri ve çocukları korumaya yönelik olduğu söylendi.

Drag şovlarının kamusal alanda yasaklanmış olması, Haziran ayı boyunca pride yürüyüşlerinde de drag queen'lerin olamayacağı anlamına geliyor.

Bu sebeple drag queen'lere çok şey borçlu olduğunu düşünen queer toplulukları şimdiden protestolara başladı ve bu kararın özgürlüklere vurulan bir ket olduğunu, bu çağda bu yasanın anlamsızlığını dile getirdiler.

Drag şovların seksüel olduğunu ve çocukların cinsellik algısını tahrip ettiğini düşünenler ise bu yasakların genişlemesini talep ediyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Çok boyutlu bu tartışma daha da büyüyecek gibi görünüyor.

Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

13 Maddeyle Hakkında Neredeyse Hiçbir Şey Bilmediğimiz Drag Queen'lik
Bir Gay Barda Çocuklar İçin Düzenlenen Drag Queen Gösterisinden Gelen Görüntüler Sosyal Medyayı İkiye Böldü
Drag Queen ile Öğretmen Arasında Geçen İlginç Diyalog: 'Senin Ayda Kazandığını Ben 1 Gecede Kazanıyorum'

Popüler İçerikler

Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
YORUMLAR
23.03.2023

Siktiredin bizim dertlerimiz daha büyük gündem değiştirmeyin salak salak milletten bize ne, biz o dertlere ulaşabilecek evrede değiliz daha o kadar burjuva değiliz.

23.03.2023

Seyfi dursunoğluyla drag queenlerin uzaktan yakından alakası yok ama siz bilirsiniz

23.03.2023

müthiş doğru bir karar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ