Ameliyattan Ameliyata Koşarken Hasta Yakınlarının Keyif Yapmakla Suçladığı Cerrahın Yaşadıklarını Okumalısınız

Sağlıkçılara şiddet sadece fiziksel olmuyor. Bazen hasta yakınları sağlık çalışanlarına psikolojik ve sözlü şiddet de uygulayabiliyor. Bunun örneklerinden birine Twitter'da rastladık. Kalbe Nafiz nickli cerrahın yaşadıkları da sağlıkçıların sadece fiziksel değil psikolojik şiddet de gördüğünü kanıtlar nitelikte.

Olay şöyle 👇

Hastaya yakın olmak istemiş.

👇

Bunun ardından paylaşımı yapan cerrahın meslektaşları da durumdan yakındı.

twitter.com

Tabii şiddet sadece fiziki olmuyor.

twitter.com

Doktorların teker teker ülke dışında çalışmaya başlaması da bunun göstergesi...

twitter.com

👇

twitter.com

Olayın bir diğer boyutu da bu 👇

twitter.com

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlara alalım.

twitter.com

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
05.10.2021

Sırf meraktan soruyorum. Cidden bilmediğim için. Yoğun bakıma donuna kadar kan olmuş halde ve elinde dışarıdan gelen yemekle girilebiliyor mu? Öyle ise hastanın 1. dereceden yakını yalvarsa bile niye alınmıyor? Bir diğer soru dr. .dediğinde son derece haklı, ama hasta yakının sizi o halde gördüğünde bu şekilde düşünmesi psikolojik olarak mantıklı değil mi? Mesela hasta yakınına geçerken bilgi verseniz belkide allah sizden razı olsun diyecekken "donunuza kadar kan içinde ve elinizde dışarıdan gelen yemek ile" yoğun bakıma girdiğiniz için ve hasta yakınının belki de suratına bile bakmadan, umursamaz bir tavırla geçtiğiniz için öyle düşündüklerini yorumlayamazmıydınız?

05.10.2021

Adam geri zekâlıya anlatır gibi anlatmış, ama yine anlamamışsın; direkt yoğun bakımdaki hastanın yanına girip üstünde yemez yemeğini, gözlem ya da izleme noktasında durur, âcil bir durum gelişirse müdahâle etmek için.. Kaldı ki doktor oraya ense kökünden kuyruk sokumuna kadar sterilize olup giriyor, hasta yakını bunu nasıl sağlayacak?? Hasta yakını dışarıdan getirdiği mikrop yüzünden hastası ölürse sorumluluk alacak mı?? Ayrıca olumsuz bilgi verildiğinde aynı hasta yakınlarının şiddet uygulamayacağının garantisi sen misin?? Cidden gitsinler ülkeden, biz modern tıp hak etmiyoruz; senin bu zekâ özrüne karşılık "içine cin girdi." denilip bi' mahzene kapatılman gerekiyor meselâ..

05.10.2021

bugün kizimi iki farklı doktora götürdüm. memnun kaldığımı da söyleyebilirim. ama hemşireler için aynı şeyi söyleyebilir miyim?? hayır. bugün öyleydi en azından. kimsenin hakkını yemek istemem. işini düzgün yapan kadar yapmayanları da var. ben 2 yıldır kizimla doktorları denerken bunu çok iyi gördüm. ilk defa doktora gitmiyorum, ilk defa hemşire görmüyorum. ilgili davranmak başkadır (doktorun hemşirenin tercihidir)ama hasta görünce nasıl kaçacağını şaşırıp, kucağında kızanla top gibi ordan oraya yollanmak da bize ayıp bence. kimseden gülücükler beklemiyoruz bi kan almak içinde yediğim suratın haddi hesabı yok.

Pasif Kullanıcı
05.10.2021

Sağlık çalışanları sizin hayatınızı kurtarmakla ya da hasta oldugunuzda iyileştirmekle sorumludur o kadar. Sizlere prens prenses gibi davramak zorunda degiller. egolarınıza dokunmak gibi mecburiyetleri yok. Vicdanınızı rahatlatmak için hasta hakkında olmadık iyi bir durum varmış gibi konuşmak zorunda degiller. Hele hastanız var diye köleniz hiç degiller. Bu insanlar saygıyı en çok hakeden bir mesleği icra ediyorlar ama enaz saygıyı gördükkleri yıllara denk geldiler bu gerçekten üzücü

TÜM YORUMLARI OKU (13)