Aman Dikkat! Kimse Farkında Olmadığı İçin Hâlâ Kullanılan 25 Popüler Turist Kazıklama Tekniği

Tatile çıktığımız zaman etrafımızdaki hiçbir şeyi umursamayız, tatil havasına gireriz ve her şeyin tadını çıkarırız. Ancak özellikle yurtdışı tatillerinde çoğu insanın başına talihsiz olaylar geliyor. Turist dolandırıcılarının tuzağına düşmemek için aşağıda anlattığımız tekniklere dikkat etmek isteyebilirsiniz. 👇

1. Sahte ATM'ler

Mexico City'de bulunan sahte ATM'ler kartınızı yutup asla geri vermiyorlar. Sadece bankanın içerisinde olanları kullanın.

2. Roma'daki restoranlar.

Bir restorana gidiyorsunuz ve size menü getirmiyorlar. Yaptıkları şey size menüyü göstermeden ellerinde olan yemekleri söyleyip ya da dolaptan seçtirip siparişi vermenizi sağlayıp, hesabı istediğinizde ise normal fiyatın iki katı ile ücretlendiriliyorsunuz. Ben olsam menü gelene kadar sipariş vermem.

3. Madrid'in sahte polisleri.

Madrid'teki sahte rozetli ve kıyafetli polisler çoğunlukla sarhoş ve ya savunmasız olduğunuz zamanlarda size yaklaşıp sahte para ihbarı üzerine cüzdanınızdaki paraları kontrol etmek istiyorlar. Sonrasında paranızın sahte olduğunu söyleyip alıyorlar. Bunu engellemek için eğer başınıza gelirse sizi en yakın polis karakoluna götürmelerini isteyin.

4. Seul'ün keşişleri.

Sokakta gezerken karşılaşabileceğiniz bu sahte keşişler size ''bağlı oldukları'' tapınakları gösterip güveninizi kazandıktan sonra sizin için şans tılsımı yapıp sizden sözde tapınakları için bağış toplamak istiyorlar. İnanmadığınız taktirde size daha önce sözde bağış yapanların kayıtlarını gösteriyorlar. Hiçbir gerçek keşiş sokaklarda bağış toplamaz bu yüzden eğer yolunuz Seul'e düşerse bu insanlara dikkat edin.

5. Dubai'de içtiklerinize dikkat edin.

Dubai'de evlilik dışı ilişki konusunda kanunlar çok sıkı. Bu yüzden ne olursa olsun içtiklerinize dikkat edin içerisine bir şey atılması ya da çok sarhoş olup evlilik dışı bir ilişki yaşamanız durumunda mahkeme arkanızda durmayabilir.

6. Londra'da temassız kredi kartınızı yanınızda taşımak istemeyebilirsiniz.

Londra'da bazı sahtekarlar yanlarında taşıdıkları pos cihazları ile cebinizdeki cüzdana yaklaştırarak gizlice kartınızdan ödeme yapmanızı sağlayabilir. Londra'da temassız ödeme işlemlerinde 30 poundluk bir limit var ama yine de sizden çok para çekebilirler. Genellikler metro ve meydanlar gibi çok kalabalık yerlerde olan bu olayı önlemek için kartınızı ve ya cüzdanınızı önünüze taşıyabilirsiniz.

7. Arjantin'deki motorlu kapkaççılar.

Buenos Aires'te çokça rastlanan bu motorlu kapkaççılar siz kafede otururken ya da sokakta yürürken kolay bir biçimde laptopunuzu ya da çantanızı çalabilirler.

8. Atina'da üzerinize kahve döken hırsızlar.

Bu numara Atina'da çok yaygın, sokakta yürüdüğünüz bir anda yürüyen başka bir kişi size çarparak üzerinize kahve döküyor ve üzerinizi temizlemeye çalışırken başka biri cüzdanınızı ve ya değerli eşyanızı çalıyor. Eğer başınıza gelirse yardım istemediğinizi söyleyerek kendiniz temizleyin.

9. Pekin'deki otel sahtekarlığı.

Pekin 5 yıldızlı otelleri ile bilinir. Bu yüzden siz daha havaalanındayken çıkışta bazı insanlar size yaklaşıp otellerinin çok iyi olduğunu ve indirim yapabileceklerini söyleyerek size yaklaşır ikna ettikten sonra sizi araç ile hostel ya da küçük motellere bırakırlar.

10. Atina'daki sahtekar dilenciler.

Atina'da yerde oturan dilenciler şeffaf bardaklarını insanların yürüdüğü ve düşmesi kolay yerlere koyuyorlar ve yürürken çarpıp düşürüyorsunuz. Paralarını düşürdüğünüz için sizi çok kötü hissettirip sizi onlara para vermeniz konusunda manipüle ediyorlar bu işi yapmakta o kadar iyiler ki kendinizi onlara para verirken buluyorsunuz. Böyle durumlarda umursamamaya çalışın çünkü bilerek yapıyorlar.

11. Amsterdam'daki sahte oteller.

Amsterdam seyahat etmesi pahalı şehirlerden biri özellikle de Airbnb ya da otel fiyatları konusunda. Bu nedenden dolayı Facebook'da ucuz otel ya da günlük daire paylaşan bir çok sayfa var ve bu kişiler Western Union ile önden ödeme talep ediyorlar. Sakın inanmayın ve resmi siteleri ile rezervasyonunuzu yapın.

12. Dubai'deki taksimetre sahtekarlığı.

Dubai'de taksiye binerken taksimetrenin olduğundan ve düzgün çalıştığından emin olun. Bazı taksiciler çalışmadığını söyleyerek sizden fazla para istiyorlar.

13. Dubai'deki sahte altın satıcıları.

Dubai'deki altın çarşısında alışveriş yapmak çok popüler. Çarşıdaki kayıt dışı dükkanlar altın o kadar ucuz fiyatlar söylüyorlar ki kaçırmak istemiyorsunuz ama size sahte altın satıyorlar.

14. Şanslı tesbih numarası.

Yaşlı bir çingene bayan bir tespih ile size geliyor ve şansını bulur bulmaz size falınızı anlatmaya başlıyor. İşini bitirir bitirmez sizden 5 ila 25 euro arasında bir ödeme yapmanızı istiyor. Size yaklaştığı anda istemediğinizi belirtip uzaklaşın.

15. Mexico City'deki taksiciler.

Mexico City'de bir çok sahte taksi var ve çoğu bölgedeki suçlulara kiralanıyor. Bu kişiler bazen cinsel tacizde bulunuyor bazıları ise sizi kaçırmaya çalışıyor. En iyisi resmi taksileri ya da Uber'i kullanmak olacaktır.

16. Mexico City'deki cam temizleyici adamlar.

Çoğu büyük şehirde olduğu gibi bu insanlar zorla camınızı temizleyip sonrasında sizden para istiyor, eğer başınıza gelirse ''No quiere que me limpies mi caro'' yani arabamı temizlemenizi istemiyorum deyin.

17. Londra'daki bilet sahtekarlığı.

Bu kişiler genelde müzik festivallerinin girişlerinde bekleyip size sahte bilet satmaya çalışıyorlar. Bu insanları dinlemeyin ve biletinizi online alın.

18. Sahte yuan.

Geçen yıllarda Çinliler, birçok ziyaretçinin resmi paraları olan yuanın neye benzediğini bilmediğini fark etti, bu yüzden paranızı yuan'a çevirdiğinizde, size sahte para verebilirler. Karanlık sokaklardan kaçınmaya çalışın ve resmi mağazalarda paranızı değiştirin.

19. İstanbul'daki taksiciler.

İstanbul'da taksiciler sizi normalden daha uzun yollara sokup daha çok para ödemenize sebep olabilir, bu yüzden binmeden önce fiyatı belirlemenizde fayda var.

20. Masanıza kitap koyan adamlar.

Atina'da bazı satıcılar restoranda ya da kafede otururken masanıza bir kitap koyup size onu satmak isteyebilir ya da size bir şeyler söyleyip kitabı masanıza koyup sizden onun parasını isteyebilir. Bu insanlarla karşılaşınca ilgilenmediğinizi söyleyip gitmelerini isteyin.

21. İstanbul'da dikkat dağıtan müzisyenler.

İstanbul'da hesap öderken size yaklaşan bu müzisyenler size müzik çalarak ve dikkatinizi dağıtarak oradan paranızın üzerini almadan uzaklaşmanıza sebep olabilir. Kredi kartınızla ya da paranın tamamını ödemeye dikkat edin.

22. Roma'daki ihtişamlı dolandırıcı kadınlar.

Genellikle size İtalyan aksanlı bir İngilizce ile yakınlarda bir yeri sorup kendilerini tanıtan bu kadınlar, sonrasında ise size Versace, Gucci gibi markalar için çalıştıklarını söyleyip onları oraya götürmek için sizden 20-30 euro gibi benzin parası istiyorlar. Genellikle ürünler sahte çıkıyor. Bu insanlara inanmayın.

23. Seul'de sahte kozmetik ürünleri satan insanlar.

Bu kişiler Ewha Kadın Üniversitesinin yakınlarında üst düzey markaların kozmetik çantalarını satıyorlar ve bunu sadece yabancılara yapıyorlar. Tahmin edebildiğiniz üzere bunlar da sahte. Sadece resmi mağazalardan alış veriş yapın.

24. Buenos Aires'deki dolandırıcı kadınlar.

Sokakta yürürken güzel bir kadın gelip size bedava bir gösteri izlemeyi teklif edebilir. Gidip iyi vakit geçirdikten sonra ve  geceyi bitirdiğinizde, sipariş etmediğiniz bir sürü şeyin olduğu bir hesabı size getirirler. İstemeseniz de size bunu ödetirler.

25. İstanbul'daki ayakkabı temizleyicileri.

Genelde sokakta yürürken fırçalarını düşüren ayakkabı temizleyicileri size ayakkabınızı temizlemeyi teklif eder. Bedava olduğunu düşünebilirsiniz fakat bedava değil.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

İnsanlık Tarihinin Derinliklerinden Çıkan Birbirinden Korkunç ve Tamamen Gerçek 55 Fotoğraf
Teknoloji Gelişiyor! Yarışmacıların Sanal Karakterlerle Katıldığı Benzersiz Yeni Şarkı Yarışması 'Alter Ego'
Seyahat Etmeyi Özledik! Uçuşlarınızı Kolay ve Konforlu Hale Getirmek İçin Uygulamanız Gereken 15 Önemli İpucu

Popüler İçerikler

Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
YORUMLAR
26.09.2021

istanbulda taksiciyle anlasirsan zaten kafadan sana gecirirler taksimetre actiricaksin

26.09.2021

Kolpacılık insan genetiğinde olan bir şey ne yazık ki.

26.09.2021

Misir`da bir sey aldiginizda, etraftaki bir kac kisi laf kalabaligi yapip para ustunu almanizi unutturmaya calisiyorlar. Ingiltere`de telefonla arayip `arabaniz kazaya karismis` diyen hintliler (merkez Hindistan) bu yolla yaslilardan, bilmeyenlerden para kopariyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ