Ancak ilaca Salloway gibi olumlu bakmayan uzmanlar da var. Geçtiğimiz günlerde FDA'ya tavsiyede bulunan bir paneldeki üç bilim adamı, ilacın onaylanmasından sonra istifa etti.
New York Times'a konuşan Dr. Aaron Kesselheim, 'Bu, FDA'nın hatırlayabildiğim kadarıyla bugüne kadar verdiği en kötü onay kararı olabilir' dedi.
İlacı tartışmaların merkezi haline getiren bir başka yanı ise yüksek fiyatı. Alzheimer Derneği ilacın fiyatını 'kabul edilemez' olarak nitelendirdi
Tıbbi adı 'Aducanumab' olan ilaç, FDA'nın tüm Alzheimer hastaları için kullanımını onaylamasına rağmen, yalnızca erken evre Alzheimer hastalarında test edildi.
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, 2019'da ABD'de Alzheimer'dan 120 binden fazla ölüm gerçekleşti.
Uzmanlar bu sayının on yıl öncesine göre yüzde 50'den fazla artış anlamına geldiğinin altını çizdi.
bilim adamı ne ya olsa olsa bilim insanıdır o, 2010 da mı yaşıyorsunuz?
Yanlış karar olsa ne olur? Bu hastalıkla yaşamaktansa(!) deneye dahil olmayı tercih ederim. Bilerek mi yavaşlatıyorlar şu tedavi olayını anlamıyorum.
bır fılm ızlemıstım japon yapımı ashita no kioku -yarının anıları diye bu hastalık seni tekerlekli sandalyeye başkasına muhtaç hale kadar getiriyor sonuç olarak. bence ilaç denemeleri çok şey kaybettirmeyecek hala nedne istifa etmişler anlamadım