Alttan Dersi Başından Çilesi Eksik Olmayan Koca Yürekli Öğrencilerimizin Yaşadığı 15 Şey

Ah ah ne çektiniz be siz...

1. Dersler birbirine o kadar karışır ki, notlarını toparladığın halde hangi notun hangi derse ait olduğu sonsuz bilinmeyenli bir denkleme dönüşür.

2. Hal böyle olunca ders programını asla ezberleyemezsin, bazen öylece sınıfa gidersin hangi derse gittiğini bilmeden….

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

3. O dersten o derse koşarken beyninin erdiğini hissetmeye başlarsın.

4. Bir noktadan sonra "başlarım böyle işe, hepsi birbirine karıştı, en iyisi hiçbirine girmemek" farkındalığıyla aydınlanırsın.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

5. Arkadaş grubundan biri o dersten kalırsa diğerleri de onu bu şanlı yolda yalnız bırakmamak için o dersten kalırlar.

6. Dostluk kavramını da en iyi bu çileyi çekenler bilir. Aranızda çakışan dersleri bölüşürsünüz ve gerekli dağılımlar yapılır.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

7. Sabah dersine gitmesi gereken kurban seçilirken eller ayaklar titrer…

8. Aileye asla alttan milyon tane dersin olduğu söylenmez, karne gibi bir ispiyoncu hayatımızda yok diye bir güzel sevinilir.

9. Gelelim o vize, final haftalarına… 1 gecede 3-4 dersi hatim etmek ne demek gelin onlara sorun. Bu işte uzman olmuşlardır.

10. Aaa bir de hocaların hepsiyle aran iyidir. E canım aşinalık sağ olsun, ne mezunlar verdiler senin gözlerinin önünde…

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

11. En kötüsü de koşullu dersler… Ne çektik be sizden? En azından bi' kalma şerefine erişseydi öğrenciler, ne bu Edi - Büdü tripleri....

12. Tabii avantajlı tarafları da olmuyor değil, mesela dersleri tekrar aldığın için ödevdi, devamsızlıktı işin olmaz. Hocalar en azından bu konuda sana tolerans gösterir.

13. Ayrıca yeni öğrenciler bi' gayret hocanın sınav tarzını, neye puan vereceğini öğrenmeye çabalarken sen zaten bu konuda uzman olmuşsundur. :)

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

14. Hayatına kattığı şeyleri de es geçmeyelim. Pratiklik, çabuk kavrama ve zor zamanların sana kazandırdığı o dik duruş... Eee milyon tane ders alınca bunlar otomatik olarak bünyeye ekleniyor.

15. Son olarak öğrencilik hayatını dolu dolu yaşayan, doyasıya eğlenirken sürünmek nedir en iyi bilenler onlardır. Koca yüreklilerimize yok mu bir alkış?

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
13.03.2018

Selam ne yapıyorsun👄👄👄👄

hazırlık sınıfı da dahil koskoca 5 yıllık üniversite hayatımda sadece 1 tane dersi alttan aldım. Onu da dersler çok yoğun en azından bir ders başımdan gitsin diye kasıtlı yaptım . Ona rağmen sınıfın az çalışanlarından biriydim :D

15.03.2018

# Arkadaş grubundan biri o dersten kalırsa diğerleri de onu bu şanlı yolda yalnız bırakmamak için o dersten kalırlar.# Cidden bunu yapan var mı ?...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ