Altında Kritik Beklenti: JP Morgan, Fed'in Faiz Artışına Dikkat Çekti!

JP Morgan analistleri, Fed'in 2022 yılında para politikasını sıkılaştırmaya başlamasıyla birlikte altının bu adımın etkilerine karşı dayanamayacağını düşünüyor.

Altın baskı altında

Fed'in Mart ayında faiz artırımına gideceği, bu yıl 3 değil 4 faiz artırımı yapabileceği beklentileri uluslararası piyasalarda altın fiyatını baskı altında tutuyor.

Raporda, Fed'in genişlemeci para politikasını terk etmesiyle birlikte altın ve gümüş fiyatları üzerinde 2022 yılı boyunca baskı oluşacağı, 2022'nin ilk çeyreğinde ons altının 1765 dolar seviyelerine gerileyeceğini ve istikrarlı şekilde düşmeye devam etmesinin beklendiğini söyledi.

2022 yılının son çeyreğinde altın fiyatlarının 1520 dolara kadar gerileyebileceği de raporda not edildi.

Altın kaç dolardan işlem görüyor*

ABD cephesinde enflasyon ve istihdam verileri başta olmak üzere ekonomik veri akışları ve Fed'in izleyeceği yol haritası ons altının seyri üzerinde belirleyici olmaya devam edecek.

Enflasyondaki yükseliş ve istihdam piyasasındaki iyileşmeye bağlı olarak Fed'in faiz artırımlarını gündeme alması ilerleyen süreçte ons altın üzerinde aşağı yönlü risk unsurları olarak izlenecektir.

Fed'in faiz artırımı politikasına ön verecek verilerden biri olması beklenen ve bu hafta açıklanacak olan ABD Aralık ayı enflasyon rakamlarını bekleyen piyasada spot altın fiyatı Cuma gününe göre yüzde 0,17 kayıpla 1793,02 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Altın fiyatlarında kritik seviyeler neler?

Piyasalar bu hafta Fed Başkanı Powell ile başkan yardımcısı olarak atanması beklenen Lael Brainard'ın Senato Bankacılık Komitesi toplantılarında yapacakları açıklamaları da izleyecekler. Senato Bankacılık Komitesi Powell'ın yarın, Brainard'ı ise Çarşamba günü dinleyecek.

Spot altın için ilk destek 1782 dolar/ons, direnç için 1801 dolar/ons olmaya devam ediyor. Aşağıda 1771-1753 dolar/on desteği yukarıda ise 1815-1831 dolar/ons direnci bulunuyor.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!