Altın ve Para Piyasaları Uzmanından Açıklama! Altın Düşecek mi? "Altın Fiyatlarına Düşüş Geliyor..."

Bir süredir altın fiyatları yukarı dönlü hareket ediyor. 770 küsür seviyelerine çıkan altın fiyatları bu hafta durağan devam ediyor. Yatırımcılar altın fiyatlarının geleceğini merak ederken ünlü altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten altın fiyatlarına dair uyarı geldi. Memiş altın fiyatlarının düşüş eğiliminde olduğunu söyledi. Peki altın düşecek mi? İşte altın fiyatlarına sair gelen açıklama...

Altın Düşecek mi?

Artan dolar fiyatlarıyla birlikte altın fiyatları pik yaptı. Gram altın geçtiğimiz hafta 800 TL'ye dayandı. Bir miktar geri çekilen gram altın, şu sıralar 788 lira civarında seyrediyor. Çeyrek altının ise 1292 TL seviyelerinde hareket ediyor.. Altın fiyatlarında güncel gelişmeler bu şekildeyken Altın ve Para Piyasaları İslam Memiş, yatırımcıya dikkat çeken uyarılarda bulundu. Altınla ilgili olası gelecek senaryoları dile getiren Memiş, altında yükselişin durduğunu, düşüş geleceğini söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan İslam Memiş gram altının düşüş eğiliminde olduğunu ve 795 lira rekorundan uzaklaşarak 720 lira seviyesine çekilmenin yaşanabileceğini öne sürdü.

İslam Memiş'in Altın Yorumu

Gram altın yıla 451 lira seviyesinden başladı ve 800 lira seviyesine kadar yükseldi. Yüzde 78’lik bir değer artışı oldu. Ama bu değer artışlarının çoğu son bir ayda köpük fiyatlama. Bu seviyelerde uzun vadede yukarı gitme isteğini sürdürse de kısa vadede geri çekilme mümkün olabilir.”

“Cuma günü ABD’den gelecek enflasyon rakamları emtia fiyatlarında ons bazında hareketliliğe neden olacağını düşünüyorum. Ama gram altın için bu seviyeler oldukça yüksek seviyeler. Öncelikle önümüzdeki haftalardan itibaren 750, devamında da 720 lira seviyesine çekilme mümkün olabilir. ABD enflasyon rakamları beklenenden yüksek gelirse dolar varlıklarda kayıplar görürüz. Beklentinin altında gelirse de ons altında bir gerileme görebiliriz.”

9 Aralık Altın Fiyatları

Gram altın alış fiyatı 786 lira 60 kuruşken satışı ise 786 lira 75 kuruş. Çeyrek altının ise alış fiyatı 1.250 lira satış fiyatı 1.278 lira. Peki, gram altın, çeyrek altın, cumhuriyet altını fiyatı ne kadar?

  • Gram Altın Alış: 786.60 TL

  • Gram Altın Satış: 786,75TL

  • Çeyrek Altın Alış: 1250,00 TL

  • Çeyrek Altın Satış: 1278,00 TL

  • Yarım Altın Alış: 2.504,00 TL

  • Yarım Altın Satış: 2.565,00 TL

  • Cumhuriyet Altını Alış: 5,003,00 TL

  • Cumhuriyet Altını Satış: 5,094,00 TL

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!